Van Vleeschwaar

In deze editie van ‘een broodje met’ interviewen wij Martine van ‘De keuken van Martine‘. We kunnen Martine ook wel omschrijven als iemand die het liefst de hele dag in de keuken staat. Benieuwd naar haar favoriete vleeswaren en voor welke producten we haar wakker mogen maken? Lees dan snel verder!

Wie ben je en wat doe je?

Mijn naam is Martine van den Brink. Ik steek graag alle energie die ik heb in koken en in mijn foodblog. In 2013 kwam in aanraking met ‘Grip op Koolhydraten’ en met deze eetstijl viel ik vele kilo’s af. Nog altijd eet ik koolhydraatbeperkt en eiwitrijk. Vleeswaren passen prima in deze manier van eten!

Wat was vroeger jouw favoriete vleeswaar voor op brood?

Met stipt op nummer één boterhamworst! 

Is dat nog steeds het geval? (Zo niet, wat eet je nu dan het liefste voor vleeswaar?)

Inmiddels is mijn liefde voor boterhamworst gelukkig afgenomen. Ik vind het nog altijd lekker, maar ik kies nu vaker voor vleeswaren die zo dicht mogelijk bij puur vlees zitten en zo min mogelijk bewerkt zijn. Ik heb mijn vleeswaren het liefst met zo min mogelijk toevoegingen en zonder smaakversterkers. De keuze is dan helaas al een stuk beperkter, daarom maak ik mijn vleeswaren graag zelf. Ik kies vaak voor rosbief, rollade of varkensfricandeau, maar ik maak ook zelf Zeeuws spek en dikke plakken gehaktbrood.

Welk vleeswaren is volgens jou underrated/mag volgens jou wat meer aandacht krijgen?

Pekelvlees! Dit is in de supermarkt moeilijk verkrijgbaar, terwijl het toch echt héél lekker is. In mijn omgeving kennen veel mensen pekelvlees ook (nog) niet, of ze weten niet dat het rundvlees is. Zó jammer! Ik maakte voor mijn blog een eenvoudige salade met pekelvlees, superlekker!

Wat mag er niet op de borrelplank ontbreken?

Op het gebied van vlees zou ik dan kiezen voor een heerlijke harde worst. Ze zijn er in zoveel soorten en smaken dat je daarmee eindeloos kunt variëren. Voor mij hoort op een goede borrelplank overigens ook kaas en rauwkost, hoe meer variatie hoe beter!

Voor welk gerecht met vleeswaren mogen wij jou wakker maken?

Steak tartaar. Hoewel ik rauw vlees alleen van de echte slager eet, vind ik het wel superlekker. Ook een rauw tartaartje met peper, zout en gesnipperde ui… Lekkerder kan toch niet?

Ben je benieuwd naar nog meer verhalen uit de reeks ‘een broodje met’? Hier vind je ze allemaal!