Van Vleeschwaar

Het expertisecentrum voor het Slagersambacht wil op 23 oktober graag een Dag van het Slagersambacht organiseren. Ambachtsberoepen staan onder druk, waardoor het voor ondernemingen lastiger wordt om bijvoorbeeld goed vaktechnisch personeel te krijgen. Ook is het voor veel bedrijven een uitdaging om jongere generaties te binden.

De Dag van het Slagersambacht wordt volgens de initiatiefnemers een evenement voor iedereen die beroepsmatig actief is ‘in het vlees’: ondernemers én medewerkers. In een festival-sfeer wil de organisatie een dynamisch programma bieden met mini-seminars over actuele thema’s, en workshops over producten en technieken. Verder is een ‘Butcher-War’: vakwedstrijden naar Australisch model, waarin slagers de strijd met elkaar aangaan met het verwerken van een heel karkas tot vitrine-klare gerechten in rondes van 45 minuten.

Er zijn sessies over de levende inkoop, een Meat Market met proeverijen en een foodcourt met foodtrucks waar je vleesgerechten kunt eten. Deelnemers en bezoekers moeten een gevoel van trots krijgen dat zij unieke kennis hebben en werken in een bijzondere bedrijfstak: of het nou de slager ‘op de hoek’ is of medewerkers in de industrie.

Komende weken wil het Expertisecentrum de plannen verder uitwerken en zorgen voor voldoende financiële ondersteuning.

Bronvermelding: https://www.vlees.nl/nieuws/dag-van-het-slagersambacht-in-de-maak/