Van Vleeschwaar

Een aantal lokale Amsterdamse voedselproducenten hebben de krachten gebundeld en het initiatief #SupportYourLocals opgezet. Met deze boxen krijgen mensen dus een hoop lekkers thuisbezorgd én ondersteun je tegelijkertijd de lokale ondernemers.

 

Het sluiten van de horeca is niet alleen een groot probleem voor al het horecapersoneel, ook lokale producenten, die voor een groot deel van hun afzet afhankelijk zijn van de horeca, hebben eronder te lijden. Samuel Levie, van worstmakers Brandt & Levie, lanceert daarom samen met andere lokale ondernemers Support your Locals.

#supportyourlocals
De horeca ligt op zijn gat. Dat het een ramp is voor chefs en restauranthouders is duidelijk. Minder zichtbaar zijn de lokale producenten die veelal voor een groot deel van hun afzet afhankelijk zijn van de horeca. Met het boodschappenpakket van Support Your Locals, geniet jij thuis van deze mooie producten. Zo steun je de lokale ondernemer en krijg jij een box vol lekkers bezorgd. Normaal voor Amsterdamse tophoreca, nu bij jou in de keuken te vinden! Geredde groenten van Instock, het lekkerste brood van bakkerij Mama in Halfweg, Brandt & Levie produceert worsten en Hollandse charcuterie en de enige echte Amsterdamse melkboer MOMA levert zuivel van de Groene griffioen. Tot slot kun je ook producten van de mooiste boerderij van Baambrugge op je stoep verwachten. Allemaal duurzaam bezorgd door E-Bakkie.

Hoe kan jij helpen?
Koop een lokale voedselbox bij jou in de buurt of als die er nog niet is, neem zelf initiatief. Kijk onder de #supportyourlocals welke initiatieven er al zijn of vraag eens na bij jouw buurtrestaurant, boer, winkel of voedselproducent. Woon je in Amsterdam? Bestel dan het #supportyourlocals Amsterdam pakket. Ben je zelf een initiatief aan het starten maak deze dan kenbaar met de #supportyourlocals. Wil je zelf een korte keten starten?  Ga in jouw buurt op zoek naar een aantal producenten die in de problemen zitten door de horecastop. Bespreek met hen welke producten zij hebben en vraag ze hoeveel zij kunnen leveren. Zorg dat de verschillende producenten samen een pakket basisproducten kunnen leveren. Denk aan groenten, fruit, brood, zuivel, vlees.

Bron: www.entreemagazine.nl