Van Oh My Foodness

Vleeschwaar-recept-vleeswaren-OMF-OhMyFoodness-Zwitserse-aardappelschotel-hamblokjes-ham-6

Deze Zwitserse aardappelschotel van Ohmyfoodness overtreft je wildste food dromen. Het is om weg bij te smelten! Begin jij ook al te watertanden? Trek dan snel je grootste schaal uit de kast en ‘get cooking!’

Vleeschwaar-recept-vleeswaren-OMF-OhMyFoodness-Zwitserse-aardappelschotel-hamblokjes-ham-6

Comfort food om bij weg te smelten!

Bereidingstijd

Bereiden: 30 minuten

Boodschappenlijst

Voor 3-4 personen:

  • 400 gram aardappels
  • 100 gram hamblokjes
  • 1 ui
  • 50 gram Belegen kaas
  • peper en zout

Stappenplan

Stap 1: Was en schil de aardappels en snipper de ui.
Stap 2: Rasp de aardappels vervolgens met de grove kant van een rasp en spoel de rösti goed uit onder de koude kraan tot er helder vocht vanaf komt. Knijp het overtollige vocht uit de aardappels of laat ze goed uitlekken.
Stap 3: Verhit een beetje olie in de koekenpan en doe hier de gesnipperde ui en de geraspte aardappel bij.
Stap 4: Bak het geheel op middelhoog vuur zo’n 10 minuten tot de ui glazig is en de geraspte aardappel bijna gaar.
Stap 5: Voeg de hamblokjes toe en bak dit nog eens 5 minuten mee.
Stap 6: Snijd de belegen kaas in kleine blokjes en doe deze bij de rest van de ingrediënten in de koekenpan. Schep even om en breng de aardappelschotel op smaak met peper en zout.
Stap 7: Smullen maar!

Share this Post

About the Author
Oh My Foodness

Oh My Foodness

blogfoto_groot3Sabine Koning schrijft op haar populaire food- & travelblog Oh My Foodness met een persoonlijk tintje en een knipoog, want het leven is al serieus genoeg. Natuurlijk is gezond en uitgebalanceerd eten belangrijk, maar soms vergeet je daardoor te genieten. Sabine inspireert je op Oh My Foodness en in haar video’s om voluit van het leven te genieten.





Favorieten“Rauwe ham, cervelaat of grillworst, vooral die met een beetje kaas.”
Mmmm"Broodje carpaccio van Turks brood, carpaccio vlees of rauwe ham, truffelmayonaise, zongedroogde tomaten, rucola, Parmezaanse kaas en pijnboompitjes.”
Hoe“De slager op de zaterdagmarkt maakt iedere week een weekpakketje vleeswaren. Hierdoor heb ik altijd verschillende vleeswaren in huis voor op brood, crackers, in salades of om gerechten mee op te fleuren door het in plakjes of reepjes te snijden.”
Memoires“Met vleeswaren ben ik opgegroeid. Ik weet niet beter of mijn moeder stond ’s avonds de lunchtrommel van mijn vader klaar te maken: I know, luxe! Een stuk of zes boterhammen met een laagje boter en een plakje vleeswaren. Cervelaat, gebraden gehakt, ham en gekookte worst waren favoriet. Als ik cervelaat ruik zie ik die hele setting van mijn moeder in de keuken weer voor me. Nostalgie!”
Motto“Eat well, Travel often”
Tip“Denk verder dan je gewend bent. Weet je hoe lekker het is om een plakje salami op te snijden en door de pasta heen te doen? En kipfilet vleeswaren kun je prima gebruiken in een salade.”
Niet missen
Het ‘Guilty Pleasures Kookboek’, het eerste kookboek van Sabine in november 2015.

Kijk voor meer informatie en recepten op
http://www.ohmyfoodness.nl/