Rosbief met peper en zout is een klassieker, maar je brengt rosbief pas echt tot leven met een pittige sambal. Sambal oelek is voor de beginner. Als je wel wat gewend bent kun je ook een pittigere oliesambal gebruiken voor dit voorgerecht.
Spice it up
Bereidingstijd
30 minuten
Boodschappenlijst
Voor 4 personen
- 2,5 ons dun gesneden rosbief
Voor de dressing
- 1/5 teentje knoflook
- 1 puntpaprika
- 1 el tamarinde pasta
- 2 el stemgember
- 2 tl sambar oelek
- 5 bladjes citroenblad (daun jeruk purut)
Voor de saus
- 5 el mayonnaise
- 2 el gembersiroop
- ½ tl wasabi
- 3 el kokosmelk
Voor de salade
- ¼ komkommer, ontdaan van zaadlijsten en in kleine blokjes gesneden
- ¼ mango of ananas, in kleine blokjes gesneden
- 2 handjes frise sla, gewassen
- 100 gr taugé
- 20 gr rucola
Stappenplan
Stap 1: Maal alle ingrediënten voor de dressing in de keukenmachine of blender
Stap 2: Mix alle ingrediënten voor de saus door elkaar
Stap 3: Verdeel de rosbief over 4 borden
Stap 4: Meng alle groenten door elkaar en verdeel ze over de rosbief
Stap 5: Schenk de saus er luchtig overheen.
Share this Post