Van Vleeschwaar

Op zoek naar balans tussen gezond, vullend en smaakvol? Deze salade met kalkoenfilet, mango en limoen-yoghurtdressing is alles wat je zoekt. Mager vlees, frisse smaken en een vrolijk bord dat ook nog eens Instagram-waardig is.

Bereidingstijd

20 minuten

Ingrediënten en benodigdheden

  • 250 g kalkoenfilet
  • 1 mango (rijp)
  • 1 avocado
  • 100 g veldsla of rucola
  • ½ komkommer
  • 1 rode ui (in dunne ringen)
  • Sap van 1 limoen
  • 3 el Griekse yoghurt
  • 1 el olijfolie
  • ½ tl chilivlokken (optioneel)
  • Peper & zout
  • Verse munt (optioneel, voor garnering)

Bereidingswijze

  1. Snijd de kalkoenfilet in dunne reepjes. Marineer kort met olijfolie, peper, zout en een kneepje limoensap. Grill of bak in een hete pan in 5-7 minuten goudbruin en gaar.
  2. Schil de mango en snijd in blokjes. Halveer de avocado, verwijder de pit en snijd in plakjes. Snijd de komkommer in dunne halve maantjes.
  3. Meng de yoghurt met limoensap, peper, zout en chilivlokken naar smaak. Voeg eventueel een snufje honing toe als je van zoet houdt.
  4. Verdeel de veldsla over twee borden. Leg daar de mango, avocado, komkommer en rode ui op. Leg de warme kalkoenreepjes erbovenop.
  5. Lepel de yoghurtdressing eroverheen en garneer met verse munt.