Op zoek naar balans tussen gezond, vullend en smaakvol? Deze salade met kalkoenfilet, mango en limoen-yoghurtdressing is alles wat je zoekt. Mager vlees, frisse smaken en een vrolijk bord dat ook nog eens Instagram-waardig is.
Bereidingstijd
20 minuten
Ingrediënten en benodigdheden
- 250 g kalkoenfilet
- 1 mango (rijp)
- 1 avocado
- 100 g veldsla of rucola
- ½ komkommer
- 1 rode ui (in dunne ringen)
- Sap van 1 limoen
- 3 el Griekse yoghurt
- 1 el olijfolie
- ½ tl chilivlokken (optioneel)
- Peper & zout
- Verse munt (optioneel, voor garnering)
Bereidingswijze
- Snijd de kalkoenfilet in dunne reepjes. Marineer kort met olijfolie, peper, zout en een kneepje limoensap. Grill of bak in een hete pan in 5-7 minuten goudbruin en gaar.
- Schil de mango en snijd in blokjes. Halveer de avocado, verwijder de pit en snijd in plakjes. Snijd de komkommer in dunne halve maantjes.
- Meng de yoghurt met limoensap, peper, zout en chilivlokken naar smaak. Voeg eventueel een snufje honing toe als je van zoet houdt.
- Verdeel de veldsla over twee borden. Leg daar de mango, avocado, komkommer en rode ui op. Leg de warme kalkoenreepjes erbovenop.
- Lepel de yoghurtdressing eroverheen en garneer met verse munt.