Van Vleeschwaar

Vleeswaar past uitstekend in een gezond dieet! Zo ook de kalkoenfilet in dit heerlijke recept voor gezonde noodles. Geniet van de knapperige verse groenten, umami saus en sappige magere kalkoen. Dit recept is makkelijk, snel gemaakt en naast voedzaam ook nog eens heel erg lekker!

Bereidingstijd

±30 minuten

Ingrediënten en benodigdheden

Ingrediënten voor 2-3 personen

  • 250 gram kalkoenfilet, in reepjes gesneden
  • 200 gram noedels (zoals soba-, rijst- of udon noedels)
  • 300 gram broccoli, in roosjes
  • 100 gram dun gesneden rode kool
  • 1 grote wortel, dun gesneden
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel geraspte gember
  • 3 eetlepels sojasaus (of tamari voor glutenvrij)
  • 1 eetlepel oestersaus
  • 1 eetlepel rijstazijn
  • 2 eetlepels sesamzaadjes
  • sesamolie
  • Zout en peper naar smaak
  • Optioneel: verse koriander of lente-uitjes voor garnering

Bereidingswijze

  1. Kook de noedels volgens de instructies op de verpakking tot ze al dente zijn. Blus de noedels af met koud water, giet af en zet ze opzij.
  2. Verhit de helft van de sesamolie in een grote koekenpan of wok op middelhoog vuur. Voeg de reepjes kalkoenfilet toe en bak ze rondom gaar. Het hoeft nog niet gaar te zijn. Haal de kalkoen vervolgens uit de pan en zet het opzij
  3. Voeg de fijngehakte knoflook en geraspte gember toe en roerbak ongeveer 1 minuut tot ze geurig zijn.
  4. Voeg de roosjes broccoli, rode kool en gesneden wortel toe aan de pan. Roerbak ongeveer 3-4 minuten tot de groenten knapperig en nog steeds levendig van kleur zijn. Voeg daarna de kalkoenfilet weer toe in de pan.
  5. Klop in een kleine kom de sojasaus, oestersaus en rijstazijn samen. Giet het de saus over de groenten in de pan en roer om gelijkmatig te bedekken.
  6. Duw de groenten en kalkoenfilet naar één kant van de pan en voeg de gekookte noedels toe aan de pan en besprenkel de noedels met de overgebleven sesamolie. Roerbak nog 2-3 minuten om op te warmen en de smaken te combineren
  7. Strooi de sesamzaadjes over het mengsel en roerbak nog een minuut door tot de sesamzaadjes licht gebruind zijn.
  8. Breng op smaak met zout en peper naar smaak. Even doorroeren en de pan van het vuur halen.
  9. Als je extra frisheid wilt kan je garneren met fijngesneden verse koriander of lente-uitjes.
  10. Eet smakelijk!

Bekijk onze andere recepten voor nog veel meer inspiratie!