Van Charlot Veenstra

Vleeschwaar-Tapas_spiesjes_knoflookgarnalen_rauwe_ham-Surf_Turf_spiesjes02-def

Super makkelijk te maken en onmogelijk om vanaf te blijven.  

Vleeschwaar-Tapas_spiesjes_knoflookgarnalen_rauwe_ham-Surf_Turf_spiesjes02-def

Om de vingers bij af te likken

Bereidingstijd

10 minuten + marineren 2 uur

Boodschappenlijst

Voor een mooi tableau

  • knoflookolijven
  • cherrytomaatjes
  • 200 gram rauwe ham in plakjes
  • rauwe garnalen
  • olijfolie
  • 4 knoflookteentjes
  • verse peterselie
  • peper en zout
  • tapasspiesjes

Stappenplan

Stap 1: Pel de garnalen, ontdoe ze van het darmkanaal en leg ze in een schaal
Stap 2: Schenk een paar eetlepels olijfolie in de schaal en voeg hier de geperste knoflookteentjes, gehakte verse peterselie en peper en zout aan toe
Stap 3: Laat het geheel minimaal 2 uur in de koelkast marineren
Stap 4: Bak na twee uur de garnalen in een koekenpan tot ze mooi roze gekleurd en gaar zijn
Stap 5: Rijg een knoflookolijf, cherrytomaatje, knoflookgarnaal en plakje rauwe ham aan en tapasspiesje
Stap 6: Laat voor de Surf & turf variant de cherrytomaatjes en olijven weg en wissel de plakjes rauwe ham af met de knoflookgarnalen.

Share this Post

About the Author

Charlot Veenstra