Van Charlot Veenstra

De meningen zijn verdeeld of stromboli het nou een opgerolde pizza is, een calzone of toch gewoon gevuld Italiaans brood. Waar geen twijfel over mogelijk is, is dat dit stromboli recept van Sabine van Ohmyfoodness onwijs, maar dan ook onwijs lekker is. Eet smakelijk!

Vleeschwaar vleeswaren recept stromboli met salami

Sublieme stromboli

Bereidingstijd

Bereiden: 40 minuten

Boodschappenlijst

Voor 4 – 5 personen

  • 1 bol mozzarella
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 400 gram tomatenblokjes
  • Pizzadeeg (Je kunt dit recept gebruiken.)
  • Salami
  • Prosciutto
  • Coppa
  • Knoflookolijven
  • Olijfolie
  • Gedroogde oregano
  • Peper en zout

Stappenplan

Stap 1: Verwarm de oven voor op 180°C.
Stap 2: Maak het pizzadeeg volgens recept (of gebruik een verse pizzabodem) en rol deze uit tot een rechthoekige plak die past op een bakplaat. Leg de korte kant van het deeg naar je toe.
Stap 3: Maak de tomatensaus door de fijngesneden knoflook en ui aan te fruiten in een pan. Voeg hier de tomatenpuree aan toe en bak dit kort mee. Schenk de tomatenblokjes in de pan, breng de saus op smaak met peper, zout en de Italiaanse kruiden en laat de saus 10 minuten zachtjes pruttelen.
Stap 4: Verdeel het pizzadeeg denkbeeldig over de lengte in drie banen en smeer over de middelste baan de tomatensaus uit.
Stap 5: Verdeel de Italiaanse vleeswaren over de tomatensaus. Snijd de mozzarella in plakken en verdeel deze samen met de knoflookolijven over de vleeswaren.
Stap 6: Snijd aan weerszijden van de belegde baan het deeg in diagonale reepjes tot vlak aan de belegde baan. Vouw deze repen vervolgens over het midden zodat er een soort vlechtwerk ontstaat en het beleg onder reepjes deeg komt te liggen.
Stap 7: Smeer de Stromboli aan de bovenkant in met olijfolie en strooi er gedroogde oregano overheen.
Stap 8: Bak de Stromboli in het midden van de oven in 25 – 30 minuten gaar of tot het deeg mooi bruin is gekleurd. Laat het brood 10 minuten afkoelen voordat je het aansnijdt.

Share this Post

About the Author

Charlot Veenstra