Van Charlot Veenstra

Even weer iets anders dan soepschildpadden: maak samen met je kind deze hartige ananastaartjes! En geen zorgen, de echte schildpadden blijven in hun aquarium.  

1. vleeschwaar Schildpadden met boerenmetworst  smulweb1130px

no animals were harmed in the baking

Bereidingstijd

30-60 minuten (baktijd 20 minuten)

Boodschappenlijst

Voor 2 personen

  • 4 plakken diepvries bladerdeeg voor hartige taart
  • 2 schijven ananas uit blik
  • 1 eetlepel salsasaus
  • 2 plakken snijworst
  • 25 gram geraspte jong belegen kaas
  • 1 ei
  • 4 krenten

Stappenplan

Stap 1: Leg de plakken deeg naast elkaar en laat ze in 10 minuten ontdooien
Stap 2: Verwarm de oven voor op 225 graden of gasovenstand 5
Stap 3: Laat de ananas uitlekken
Stap 4: Steek of snijd twee zo groot mogelijke rondjes uit het deeg en twee iets kleinere rondjes voor de onderkanten. Bewaar het deeg wat over is
Stap 5: Besmeer de onderkanten met de salsasaus
Stap 6: Leg de schijven ananas en de snijworst erop en bestrooi met de
Stap 7: Klop het ei los
Stap 8: Leg de 2 grotere rondjes deeg erover. Druk de randen stevig vast
Stap 9: Maak van het overgebleven deeg 2 kopjes, 8 pootjes en 2 staartjes. Druk ze tegen de de gevulde deegrondjes aan
Stap 10: Bestrijk de schildpadden met ei en maak met een scherp mes kruislings inkepingen
Stap 11: Bekleed de bakplaat met bakpapier, leg de schildpadden er op en laat ze 10 minuten rusten
Stap 13: Bak de taartjes in het midden van de oven in 20 minuten goudbruin en gaar.

Tip: Lekker met komkommersalade

Share this Post

About the Author

Charlot Veenstra