Even weer iets anders dan soepschildpadden: maak samen met je kind deze hartige ananastaartjes! En geen zorgen, de echte schildpadden blijven in hun aquarium.
no animals were harmed in the baking
Bereidingstijd
30-60 minuten (baktijd 20 minuten)
Boodschappenlijst
Voor 2 personen
- 4 plakken diepvries bladerdeeg voor hartige taart
- 2 schijven ananas uit blik
- 1 eetlepel salsasaus
- 2 plakken snijworst
- 25 gram geraspte jong belegen kaas
- 1 ei
- 4 krenten
Stappenplan
Stap 1: Leg de plakken deeg naast elkaar en laat ze in 10 minuten ontdooien
Stap 2: Verwarm de oven voor op 225 graden of gasovenstand 5
Stap 3: Laat de ananas uitlekken
Stap 4: Steek of snijd twee zo groot mogelijke rondjes uit het deeg en twee iets kleinere rondjes voor de onderkanten. Bewaar het deeg wat over is
Stap 5: Besmeer de onderkanten met de salsasaus
Stap 6: Leg de schijven ananas en de snijworst erop en bestrooi met de
Stap 7: Klop het ei los
Stap 8: Leg de 2 grotere rondjes deeg erover. Druk de randen stevig vast
Stap 9: Maak van het overgebleven deeg 2 kopjes, 8 pootjes en 2 staartjes. Druk ze tegen de de gevulde deegrondjes aan
Stap 10: Bestrijk de schildpadden met ei en maak met een scherp mes kruislings inkepingen
Stap 11: Bekleed de bakplaat met bakpapier, leg de schildpadden er op en laat ze 10 minuten rusten
Stap 13: Bak de taartjes in het midden van de oven in 20 minuten goudbruin en gaar.
Tip: Lekker met komkommersalade
Share this Post