We eten meer avocado´s dan ooit in Nederland. Elk jaar importeren we er meer. Niet meer dan logisch, ze zijn gezond en superlekker. De echte ster van deze sandwich is echter de parmaham: een in bergwind gedroogde rauwe ham uit, je raadt het, Parma.
Tijdens het drogen van parmaham wordt er minder zout gebruikt. Dat zorgt voor die heerlijke mild zoete smaak. Parmaham is daardoor een echte alleskunner! Door Italianen vaak gegeten als antipasti in combinatie met meloen of vijgen, met lentegroenten zoals asperges en erwten, als toevoeging aan pastasaus, als wikkel voor een lekker stukje vlees, of op de pizza. De mogelijkheden zijn bijna eindeloos.
In dit gemakkelijke recept is de parmaham geen bijzaak, de ham speelt de hoofdrol. Ondersteund door de zachte smaak van de avocado, een romig spiegelei, de lichte bitterheid van de verse spinazie en frisse schijfjes radijs steelt de parmaham de spotlight. Een perfecte single-decker-sandwich voor een zondagse brunch bijvoorbeeld! Al trek?
Bereidingstijd
Bereiden: 8 minuten
Ingrediënten en benodigheden
Voor 1 persoon
- 1 dikke snee brood
- 1 gebakken spiegelei
- 20 gram parmaham
- 1 radijs (in plakjes gesneden)
- ½ avocado (in plakjes gesneden)
- Verse Spinazie (gewassen)
- Peper en Zout
Stappen
Stap 1: Rooster het sneetje brood tot een zijde licht krokant is
Stap 2: Bak ondertussen een spiegelei in wat boter in een kleine koekenpan op middelhoog vuur (4 minuten)
Stap 3: Besmeer het brood lichtjes met boter
Stap 4: Verspreid de avocado op het brood
Stap 5: Leg daarop het spiegelei en besprenkel met peper (en zout, naar keuze)
Stap 6: Leg de parmaham bovenop het ei
Stap 7: Garneer met de verse spinazie en schijfjes radijs
Eet smakelijk!