Bereidingstijd
10 minuten
Ingrediënten en benodigdheden
- 20 plakjes varkensfiletrollade (dun, gaar, zelfgemaakt of kant-en-klaar)
- 1 tomaat
- ¼ komkommer
- 3 eetlepels sojasaus
- 3 eetlepels citroensap
- 1 eetlepel basterdsuiker (geel)
- 6 eetlepels sesamolie
- 2 eetlepels sesamzaad
- bakje alfalfa
- druppels rode pepersaus (paar)
Bereidingswijze
- Snijd de tomaat in smalle partjes.
- Schil en schaaf de komkommer.
- Meng de sojasaus in een grote schaal met het citroensap, de suiker, de rode pepersaus en de sesamolie. Leg de komkommer in de dressing en laat het 5 minuten trekken.
- Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan op een hoog vuur zachtjes roerend goudbruin.
- Voeg de alfalfa, de tomaat en de helft van het sesamzaad aan de komkommer toe en hussel de salade door elkaar.
- Leg de plakken varkensrollade naast elkaar in een cirkel op 2 borden en schep de salade als een bergje in het midden. Strooi de rest van het sesamzaad erover.
