Van Charlot Veenstra

Vleeschwaar-Carpacciorol-met-romige-pestosaus-carpaccio-rosbief-vleeswaren-13

Een rolletje zaligheid! Zo kunnen wij dit heerlijke recept van 24Kitchen het beste omschrijven. Verse carpaccio en zelfgemaakte pestosaus. Wij kunnen niet wachten om dit verrukkelijke voorgerecht op tafel te zetten!

Vleeschwaar-Carpacciorol-met-romige-pestosaus-carpaccio-rosbief-vleeswaren-13

Zalige rolletjes

Bereidingstijd

Bereiden: 30 minuten

Boodschappenlijst

voor 4 personen

  • 1 bosje basilicum
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 75 gram pijnboompitten
  • 1  citroen
  • olijfolie extra vierge
  • 1  stokbrood
  • 20 ml balsamicoazijn
  • 2 el crème fraîche
  • 200 gram rucola
  • 2  rode paprika’s
  • 300 gram rosbief

Stappenplan

Pesto saus en salade
Stap 1: Pluk de basilicum.
Stap 2: Pel de knoflook.
Stap 3: Breek de Parmezaanse kaas in grove stukken.
Stap 4: Pureer de basilicum, knoflook, pijnboompitten, Parmezaanse kaas, het sap van een halve citroen en de olijfolie extra vierge in het staafmixerbakje tot pesto. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Stap 5: Snijd het stokbrood in tweeën en houd een helft apart voor later. Snijd de andere helft in de lengte in drieën en daarna in stukken.
Stap 6: Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak het stokbrood in circa 5 minuten krokant. Voeg een schep pesto en een scheutje balsamicoazijn toe. Bak nog circa 2 minuten op laag vuur.
Stap 7: Voeg de crème fraîche toe aan de rest van de pesto. Voeg eventueel een scheutje water toe om de pesto wat dunner te maken.
Stap 8: Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in reepjes.
Stap 9: Meng voor de salade de rucola met de paprika’s, pesto-croutons, drie kwart van de pestosaus, een klein scheutje olijfolie extra vierge in een kom. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Carpaccio rol
Stap 1: Snijd de rosbief in dunne plakken en leg de plakken tussen plasticfolie. Rol de rosbief voorzichtig met een deegroller nog dunner.
Stap 2: Verwijder het plasticfolie en bestrooi de plakjes carpaccio met een beetje zout en versgemalen peper.
Stap 3: Verdeel de salade over de carpaccio. Rol de carpaccio voorzichtig op terwijl je het plasticfolie steeds een stukje wegtrekt.
Stap 4: Verdeel de carpaciorollen en de salade over borden. Lepel de resterende pesto saus eroverheen.
Stap 5: Eet smakelijk!

Share this Post

About the Author

Charlot Veenstra