Van Vleeschwaar

Bereidingstijd

20 minuten

Ingrediënten en benodigdheden

  • 500 g varkensfricandeau (in reepjes)
  • 2 eetlepels olie
  • 2 theelepels maïzena
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 400 g champignons
  • 2 bosuitjes (in stukjes)
  • snufje zout
  • snufje peper
  • 280 g waterkastanjes

Bereidingswijze

  1. Maak de champignons schoon met een borsteltje (was champignons nooit in water, dit komt de smaak niet ten goede). Snijd de champignons en waterkastanjes in plakjes.
  2. Meng in een kom de gesneden fricandeau met maïzena en sojasaus.
  3. Verhit de olie in een wok of koekenpan en roerbak hierin het vlees in ca. 5 minuten bruin. Voeg vervolgens de waterkastanjes en champignons toe en roerbak deze ca. 3 minuten mee.
  4. Schep de bosuitjes door het vlees en breng het geheel op smaak met zout en peper. Roerbak het gerecht nog 1 minuut.