Je hebt een sandwich en een sandwich, maar dit is de crème de la crème onder de broodjes. Om jezelf (en een ander) eens lekker te verwennen.
Overvloed is altijd goed
Boodschappenlijst
Boodschappenlijst voor 3 personen
- 8 plakken Zeeuws spek
- 1 kropsla
- 1 komkommer
- 6 eetlepels olijfolie
- 3 eetlepels azijn
- 4 theelepels mosterd
- 1 theelepel suiker
- 2 bruine stokbroden
- 165 g roompaté
- 12 zoetzuurslices (pot a 330 g)
- 1 zakje Hollandse rauwkost (150 g)
Stappenplan
Stap 1: Bak de plakjes spek zachtjes uit in een droge hete koekenpan
Stap 2: Haal de blaadjes sla los en was en droog ze goed
Stap 3: Was de komkommer en snij in dunne plakken
Stap 4: Roer de olie, azijn, 1 tl mosterd, suiker en zout en peper naar smaak samen tot een dressing
Stap 5: Halveer de stokbroden, snij ze open en besmeer het onderste deel van het brood met wat mosterd. Snij de paté in 12 plakken
Stap 6: Beleg het brood met enkele blaadjes sla, de plakken paté, wat zoetzuurslices en spekjes. Meng de rest van de slablaadjes met rauwkost, komkommer en dressing
Stap 7: Snij de halve stokbroden elk in drieën, leg op een bord met de salade ernaast
Share this Post