Herfst in zicht! Vanaf midden september worden de pompoenen weer geoogst in Nederland. Een goede rede dus voor een heerlijke pompoensoep.
Bereidingstijd
Bereiden: 45 minuten
Ingrediënten en benodigheden
- 1 teentje knoflook
- 1 ui
- Olijfolie
- 400 gram pompoenvruchtvlees van de butternutpompoen
- 1 tomaat
- 1 liter groentebouillon
- 70 gram ontbijtspek
- 100 ml room
- Peper en zout
- Snufje nootmuskaat
Bereidingswijze
- Snijd het vruchtvlees van de pompoen in blokjes en snijd de tomaat fijn. Hak de ui en het teentje knoflook in kleine stukjes.
- Laat de ui en het knoflook glazig worden in een verhitte pan met olie. Vervolgens voeg je de blokjes pompoen en de tomaat toe.
- Laat het even stoven en voeg dan de bouillon toe.
- Breng het op smaak met wat zout, peper en wat nootmuskaat.
- Vervolgens 15 tot 20 minuten laten koken.
- Ondertussen ontbijtspek krokant bakken in een pan en vervolgens uit laten lekken op wat keukenpapier.
- Mix de soep tot een gladde massa in een blender of met een staafmixer.
- Schenk de soep in een soepkom, voeg een scheutje room toe en serveer het met de gebakken spek er bovenop.
- Eet smakelijk!
Tip: serveer het met een stokbroodje.
Verdere inspiratie nodig? Kijk dan vooral even tussen onze recepten.