Van Charlot Veenstra

Vis en vlees samen in één gerecht? Jazeker! Via Tip van Jet kwamen we terecht bij dit heerlijke zomerse recept. Kabeljauw met pancetta, aardappelen en een venkel-koolsalade.

kabeljauw met pancetta

Wat je nodig hebt voor 4 personen:

  • 750 gram iets kruimige aardappels
  • 5 blaadjes salie
  • 2x 125 ml crème fraîche
  • 4 kabeljauwfilets
  • 120 gram pancetta in plakjes
  • 1 citroen
  • 1 venkelknol
  • 100 gram geraspte wortel
  • 40 gram pijnboompitten
  • Witte kool
  • Olijfolie
  • Peper en zout
  • Tuinkers

Stappenplan:

  • Schil de aardappel en meng de dun gesneden aardappel plakjes met crème fraîche fijngesneden salie, zout, peper en een scheutje olijfolie.
  • Vet de ovenschaal in en bak de aardappels 10-15 min op 240 graden
  • Meng voor de dressing 125 ml crème fraîche, citroenrasp, citroensap van een halve citroen, olijfolie en zout en peper in een kom
  • Meng voor de salade gesneden kool, met venkel en wortel en voeg de dressing toe
  • Rooster pijnboompitten en strooi die samen met de tuinkers over de salade
  • Bestrooi de kabeljauw met zout en peper, wikkel de pancetta eromheen en leg deze op de aardappels. Bak deze zo nog 8-10 minuten, tot de vis gaar is.

Bekijk het hele recept op de website van Jet van Nieuwkerk.