Van Charlot Veenstra

kabeljauw met pancetta

Vis en vlees samen in één gerecht? Jazeker! Via Tip van Jet kwamen we terecht bij dit heerlijke zomerse recept. Kabeljauw met pancetta, aardappelen en een venkel-koolsalade. Wat je nodig hebt voor 4 personen:

  • 750 gram iets kruimige aardappels
  • 5 blaadjes salie
  • 2x 125 ml crème fraîche
  • 4 kabeljauwfilets
  • 120 gram pancetta in plakjes
  • 1 citroen
  • 1 venkelknol
  • 100 gram geraspte wortel
  • 40 gram pijnboompitten
  • Witte kool
  • Olijfolie
  • Peper en zout
  • Tuinkerskabeljauw met pancetta

Stappenplan:

  • Schil de aardappel en meng de dun gesneden aardappel plakjes met crème fraîche fijngesneden salie, zout, peper en een scheutje olijfolie.
  • Vet de ovenschaal in en bak de aardappels 10-15 min op 240 graden
  • Meng voor de dressing 125 ml crème fraîche, citroenrasp, citroensap van een halve citroen, olijfolie en zout en peper in een kom
  • Meng voor de salade gesneden kool, met venkel en wortel en voeg de dressing toe
  • Rooster pijnboompitten en strooi die samen met de tuinkers over de salade
  • Bestrooi de kabeljauw met zout en peper, wikkel de pancetta eromheen en leg deze op de aardappels. Bak deze zo nog 8-10 minuten, tot de vis gaar is.

Bekijk het hele recept op de website van Jet van Nieuwkerk.