Vis en vlees samen in één gerecht? Jazeker! Via Tip van Jet kwamen we terecht bij dit heerlijke zomerse recept. Kabeljauw met pancetta, aardappelen en een venkel-koolsalade.
Wat je nodig hebt voor 4 personen:
- 750 gram iets kruimige aardappels
- 5 blaadjes salie
- 2x 125 ml crème fraîche
- 4 kabeljauwfilets
- 120 gram pancetta in plakjes
- 1 citroen
- 1 venkelknol
- 100 gram geraspte wortel
- 40 gram pijnboompitten
- Witte kool
- Olijfolie
- Peper en zout
- Tuinkers
Stappenplan:
- Schil de aardappel en meng de dun gesneden aardappel plakjes met crème fraîche fijngesneden salie, zout, peper en een scheutje olijfolie.
- Vet de ovenschaal in en bak de aardappels 10-15 min op 240 graden
- Meng voor de dressing 125 ml crème fraîche, citroenrasp, citroensap van een halve citroen, olijfolie en zout en peper in een kom
- Meng voor de salade gesneden kool, met venkel en wortel en voeg de dressing toe
- Rooster pijnboompitten en strooi die samen met de tuinkers over de salade
- Bestrooi de kabeljauw met zout en peper, wikkel de pancetta eromheen en leg deze op de aardappels. Bak deze zo nog 8-10 minuten, tot de vis gaar is.
Bekijk het hele recept op de website van Jet van Nieuwkerk.