Van Oh My Foodness

Vleeschwaar recept kaas salami sticks vleeswaren

Hoewel blokjes kaas en plakjes komkommer altijd een graag geziene gast zijn op feestjes… Gaat ons hart stiekem toch altijd harder kloppen van de warme gefrituurde partyhapjes. Sabine van OhMyFoodness heeft een verraderlijk lekker kaas-salamistick recept waarmee je de partycrowd gegarandeerd in katzwijm laat vallen. Tast toe!

Vleeschwaar recept kaas salami sticks vleeswaren

Melting madness

Bereidingstijd

Bereiden: 20 minuten

Boodschappenlijst

Voor 8 kaas-salamisticks

  • Kommetje bloem
  • Kommetje paneermeel
  • 400 gram extra belegen kaas
  • 8 plakjes salami (broodbeleg)
  • 1 ei

Stappenplan

Stap 1: Snijd het ‘velletje’ van de kaas en snijd de kaas vervolgens in acht reepjes van ongeveer een centimeter dik.
Stap 2: Wikkel het plakje salami om de kaas. Zorg ervoor dat de salami aan de uiteinden van het blokje kaas niet teveel uitsteekt, anders wordt het zometeen lastig met paneren.
Stap 3: Doe het ei, de bloem en het paneermeel allemaal in een eigen kommetje. Klop het ei los.
Stap 4: Wentel de kaas-salami sticks eerst door de bloem, dan door het ei en daarna door het paneermeel. Herhaal deze stap vervolgens nog een keer voor iedere kaasstick zodat ze dubbel gepaneerd zijn.
Stap 5: Leg de kaassticks vervolgens minimaal twee uur in de vriezer.
Stap 6: Verwarm de frituurpan naar 180°C en frituur de kaas-salami sticks zo’n 4 – 5 minuten tot ze van buiten goudbruin zijn en de kaas van binnen licht gesmolten is.
Stap 7: Eet smakelijk!

Share this Post

About the Author
Oh My Foodness

Oh My Foodness

blogfoto_groot3Sabine Koning schrijft op haar populaire food- & travelblog Oh My Foodness met een persoonlijk tintje en een knipoog, want het leven is al serieus genoeg. Natuurlijk is gezond en uitgebalanceerd eten belangrijk, maar soms vergeet je daardoor te genieten. Sabine inspireert je op Oh My Foodness en in haar video’s om voluit van het leven te genieten.

Favorieten“Rauwe ham, cervelaat of grillworst, vooral die met een beetje kaas.”
Mmmm"Broodje carpaccio van Turks brood, carpaccio vlees of rauwe ham, truffelmayonaise, zongedroogde tomaten, rucola, Parmezaanse kaas en pijnboompitjes.”
Hoe“De slager op de zaterdagmarkt maakt iedere week een weekpakketje vleeswaren. Hierdoor heb ik altijd verschillende vleeswaren in huis voor op brood, crackers, in salades of om gerechten mee op te fleuren door het in plakjes of reepjes te snijden.”
Memoires“Met vleeswaren ben ik opgegroeid. Ik weet niet beter of mijn moeder stond ’s avonds de lunchtrommel van mijn vader klaar te maken: I know, luxe! Een stuk of zes boterhammen met een laagje boter en een plakje vleeswaren. Cervelaat, gebraden gehakt, ham en gekookte worst waren favoriet. Als ik cervelaat ruik zie ik die hele setting van mijn moeder in de keuken weer voor me. Nostalgie!”
Motto“Eat well, Travel often”
Tip“Denk verder dan je gewend bent. Weet je hoe lekker het is om een plakje salami op te snijden en door de pasta heen te doen? En kipfilet vleeswaren kun je prima gebruiken in een salade.”
Niet missen
Het ‘Guilty Pleasures Kookboek’, het eerste kookboek van Sabine in november 2015.

Kijk voor meer informatie en recepten op
http://www.ohmyfoodness.nl/