Van Charlot Veenstra

Hoewel blokjes kaas en plakjes komkommer altijd een graag geziene gast zijn op feestjes… Gaat ons hart stiekem toch altijd harder kloppen van de warme gefrituurde partyhapjes. Sabine van OhMyFoodness heeft een verraderlijk lekker kaas-salamistick recept waarmee je de partycrowd gegarandeerd in katzwijm laat vallen. Tast toe!

Vleeschwaar recept kaas salami sticks vleeswaren

Melting madness

Bereidingstijd

Bereiden: 20 minuten

Boodschappenlijst

Voor 8 kaas-salamisticks

  • Kommetje bloem
  • Kommetje paneermeel
  • 400 gram extra belegen kaas
  • 8 plakjes salami (broodbeleg)
  • 1 ei

Stappenplan

Stap 1: Snijd het ‘velletje’ van de kaas en snijd de kaas vervolgens in acht reepjes van ongeveer een centimeter dik.
Stap 2: Wikkel het plakje salami om de kaas. Zorg ervoor dat de salami aan de uiteinden van het blokje kaas niet teveel uitsteekt, anders wordt het zometeen lastig met paneren.
Stap 3: Doe het ei, de bloem en het paneermeel allemaal in een eigen kommetje. Klop het ei los.
Stap 4: Wentel de kaas-salami sticks eerst door de bloem, dan door het ei en daarna door het paneermeel. Herhaal deze stap vervolgens nog een keer voor iedere kaasstick zodat ze dubbel gepaneerd zijn.
Stap 5: Leg de kaassticks vervolgens minimaal twee uur in de vriezer.
Stap 6: Verwarm de frituurpan naar 180°C en frituur de kaas-salami sticks zo’n 4 – 5 minuten tot ze van buiten goudbruin zijn en de kaas van binnen licht gesmolten is.
Stap 7: Eet smakelijk!

Share this Post

About the Author

Charlot Veenstra