Carpaccio in een Japans jasje, what?! Jazeker. En het is ook nog eens superlekker.
Bereidingstijd
30 minuten
Ingrediënten en benodigdheden
- 150 g ossenhaas (in dunne plakjes gesneden)
- 1 eetlepel gembersiroop
- 5 cm prei
- mespuntje mosterd (wasabi of andere scherpe mosterd)
- 1½ theelepel mierikswortelpasta
- 2 eetlepels rijstazijn
- 1 eetlepel sojasaus
- 2 wortels
- 3 eetlepels zonnebloem olie
- 50 g alfalfa
Bereidingswijze
- Snijd de worteltjes en prei in zo fijn mogelijke reepjes en meng ze met de alfalfa.
- Meng de mierikswortelpasta met de azijn, gembersiroop, wasabi, sojasaus en zonnebloemolie.
- Meng de salade met de helft van de dressing. Leg de salade in het midden van 2 borden.
- Haal de plakjes ossenhaas door de dressing en leg ze om de salade. Of bak ze eerst 1 minuut om en om in een hete, met een beetje olie ingevette, grillpan. Haal ze daarna pas door de dressing. Garneer eventueel met geroosterde sesamzaadjes en eetbare bloemen.
