Van Vleeschwaar

Carpaccio in een Japans jasje, what?! Jazeker. En het is ook nog eens superlekker.

Bereidingstijd

30 minuten

Ingrediënten en benodigdheden

  • 150 g ossenhaas (in dunne plakjes gesneden)
  • 1 eetlepel gembersiroop
  • 5 cm prei
  • mespuntje mosterd (wasabi of andere scherpe mosterd)
  • 1½ theelepel mierikswortelpasta
  • 2 eetlepels rijstazijn
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 2 wortels
  • 3 eetlepels zonnebloem olie
  • 50 g alfalfa

Bereidingswijze

  1. Snijd de worteltjes en prei in zo fijn mogelijke reepjes en meng ze met de alfalfa.
  2. Meng de mierikswortelpasta met de azijn, gembersiroop, wasabi, sojasaus en zonnebloemolie.
  3. Meng de salade met de helft van de dressing. Leg de salade in het midden van 2 borden.
  4. Haal de plakjes ossenhaas door de dressing en leg ze om de salade. Of bak ze eerst 1 minuut om en om in een hete, met een beetje olie ingevette, grillpan. Haal ze daarna pas door de dressing. Garneer eventueel met geroosterde sesamzaadjes en eetbare bloemen.