Huevos Rancheros. Een heerlijke mediteraanse variatie op ons spiegeleitje. Begin je dag goed met dit stevige tortilla ontbijtje met chorizo, guacamole en zwarte bonen!
Mexicaanse start
Bereidingstijd
Bereiden: 20 minuten
Boodschappenlijst
voor 4 personen
Huevos rancheros
- Blikje zwarte bonen
- 150 gram chorizo
- 8 eieren
- 4 eetlepels crème fraîche
- 100 gram fêta
Guacamole
- 3 avocado’s
- 1,5 limoen sap + zest
- 1 sjalot
- 3 eetl. olie
- 5 takjes koriander
- 1 theelepel chipatle peper uit blik
Tomatensalsa
- 5 tomaten
- 1 sjalot – gesnipperd
- 1 limoen zest + sap
- 2 eetl. olie – mag olijfolie zijn
- 5 takjes koriander
- 1 theelepel chipatle peper uit blik
Stappenplan
Huevos rancheros (deel 1)
Stap 1: Snijd de chorizo in kleine stukjes.
Stap 2: Bak de chorizo in een koekenpan tot de stukjes krokant zijn.
Guacamole & tomatensalsa
Laat de chorizo langzaam knapperig worden en maak ondertussen de guacamole en tomatensalsa klaar.
Stap 1: Prak de met een vork de avocado’s fijn.
Stap 2: Snipper de sjalot.
Stap 3: Pluk de koriander.
Stap 4: Meng de geprakte avocado’s met de sjalotjes, koriander, olijfolie, limoensap en de chipotlepepers.
Stap 5: Herhaal dezelfde stappen voor de tomatensalsa, maar mix de ingrediënten op het einde met de tomatenblokjes en de olijfolie.
Huevos rancheros (deel 2)
Stap 1: Zodra de chorizo krokant is bak je de spiegeleieren in dezelfde pan.
Stap 2: Toast de tortilla eventjes in een aparte koekenpan en verwarm de zwarte bonen.
Stap 3: Maak de tortilla af met de zwarte bonen, de spiegeleieren met chorizo, guacamole, tomatensalsa, crème fraîche en kaas.
Stap 4: Eet smakelijk!
Share this Post