Van Charlot Veenstra

Huevos Rancheros. Een heerlijke mediteraanse variatie op ons spiegeleitje. Begin je dag goed met dit stevige tortilla ontbijtje met chorizo, guacamole en zwarte bonen!

kees elfring huevos rancherso

Mexicaanse start

Bereidingstijd

Bereiden: 20 minuten

Boodschappenlijst

voor 4 personen

Huevos rancheros 

  • Blikje zwarte bonen 
  • 150 gram chorizo
  • 8 eieren
  • 4 eetlepels crème fraîche
  • 100 gram fêta

Guacamole

  • 3 avocado’s
  • 1,5 limoen sap + zest
  • 1 sjalot
  • 3 eetl. olie
  • 5 takjes koriander
  • 1 theelepel chipatle peper uit blik

Tomatensalsa 

  • 5 tomaten
  • 1 sjalot – gesnipperd
  • 1 limoen zest + sap
  • 2 eetl. olie – mag olijfolie zijn
  • 5 takjes koriander
  • 1 theelepel chipatle peper uit blik

Stappenplan

Huevos rancheros (deel 1)
Stap 1:
 Snijd de chorizo in kleine stukjes.
Stap 2: Bak de chorizo in een koekenpan tot de stukjes krokant zijn. 

Guacamole & tomatensalsa
Laat de chorizo langzaam knapperig worden en maak ondertussen de guacamole en tomatensalsa klaar.
Stap 1: Prak de met een vork de avocado’s fijn.
Stap 2: Snipper de sjalot.
Stap 3: Pluk de koriander.
Stap 4: Meng de geprakte avocado’s met de sjalotjes, koriander, olijfolie, limoensap en de chipotlepepers.
Stap 5: Herhaal dezelfde stappen voor de tomatensalsa, maar mix de ingrediënten op het einde met de tomatenblokjes en de olijfolie.

Huevos rancheros (deel 2)
Stap 1:
 Zodra de chorizo krokant is bak je de spiegeleieren in dezelfde pan.
Stap 2: Toast de tortilla eventjes in een aparte koekenpan en verwarm de zwarte bonen.
Stap 3: Maak de tortilla af met de zwarte bonen, de spiegeleieren met chorizo, guacamole, tomatensalsa, crème fraîche en kaas.
Stap 4: 
Eet smakelijk!

Share this Post

About the Author

Charlot Veenstra