Van Vleeschwaar

Elk jaar op 30 januari is het de Dag van de Croissant. Het Franse zoete broodje in de vorm van een halve maan is heerlijk in combinatie met zoet beleg zoals jam. Maar ook met hartig beleg doet ‘ie het goed, bijvoorbeeld met ham, kaas, komkommer en basilicumblaadjes. Lekker als ontbijt of lunch!

Bereidingstijd

Bereiden: 5 minuten

Ingrediënten en benodigheden

  • 1 verse croissant
  • 1 plak ham
  • 1 plak kaas
  • 5 plakjes komkommer 
  • 1 handje basilicumblaadjes

Bereidingswijze

Snijd de croissant in de lengte open. Verdeel het handje basilicumblaadjes. Leg de plak ham en vervolgens de plak kaas erop. Top het af met de komkommer. Vouw de croissant voorzichtig dicht en eet smakelijk!

Tip: Je kunt de compote gerust invriezen. Het blijft tenminste 6 maanden goed in de vriezer. 

Meer inspiratie nodig? Bekijk onze receptenpagina! Of volg ons op Instagram of Facebook.

Hartige belegde croissant