Van Charlot Veenstra

Lapskaus is van oorsprong een Noors gerecht. Geleidelijk aan zijn er in de nabijgelegen landen allerlei variaties op het gerecht ontstaan. Wij hebben vandaag een heerlijke Hamburgse versie voor je!

Vleeschwaar-recept-Hamburgse-lapskaus-Aardappel-bietenpuree-corned-beef-vleeswaren-15

Hamburgs hapje

Bereidingstijd

Bereiden: 30 minuten

Boodschappenlijst

voor 4 personen

  • 600 g kruimige aardappels
  • 3  uien
  • olijfolie 
  • 10 g boter
  • 340 g corned beef
  • 4  eieren
  • 500 g voorgekookte rode bietten
  • 100 ml melk
  • 100 ml groentebouillon
  • 8  augurken
  • 4  rolmopsen
  • 1 bos bladpeterselie

Stappenplan

Stap 1: Schil de aardappels en kook ze in water met een beetje zout in 15 minuten gaar.
Stap 2: Pel en snipper de uien fijn.
Stap 3: Verhit een scheut olie en de boter in een pan en bak de uien in 8 minuten bruin en zacht.
Stap 5: Snijd de corned beef in kleine blokjes.

Stap 6: Verhit een scheut olie in een pan en bak de eieren op laag vuur.
Stap 7: Schil de bieten en rasp ze grof.
Stap 8: Verwarm de melk.
Stap 9: Giet de aardappels af en laat ze even uitwasemen. Stamp de aardappels fijn met een pureestamper. 
Stap 10: 
Meng voor de lapskaus de melk, bouillon, uien, corned beef en biet door de aardappelpuree.
Stap 11:
Breng het geheel op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Stap 12: Maak het gerecht af met de fijngesneden peterselie en augurken.
Stap 13: Eet smakelijk!

Share this Post

About the Author

Charlot Veenstra