Van Vleeschwaar

Zoete aardappel met parmaham en doperwten 1

Is zoete aardappel ook jouw favoriet? Dan ben je hier aan het goede adres! Hieronder vind je een overheerlijk recept van zoete aardappel in combinatie met parmaham. Check it out!

Zoete aardappel met parmaham en doperwten 1

Zoete aardappel in combinatie met parmaham!

Bereidingstijd

Bereiden: 40 minuten
Wachttijd: 30-60 minuten (oven)

Boodschappenlijst

voor 4 personen

  • 150 gram parmaham
  • 4 zoete aardappelen
  • 1 blok witte kaas of feta
  • 450 gram doperweten
  • sap van 1 citroen
  • 20 gram munt
  • 200 gram kikkererwten
  • 75 gram veldsla

Stappenplan

Stap 1: Was de zoete aardappelen en prik er met een vork gaatjes in. Smeer de aardappelen in met olijfolie en verpak iedere aardappel in aluminiumfolie. Pof de aardappelen in ongeveer 30-60 minuten in de oven. (afhankelijk van de grootte van de aardappel)
Stap 2: Kook de doperwten totdat ze knalgroen zijn (5min), giet ze af en spoel ze af met ijskoud water.
Stap 3: Voeg de helft van de doperwten samen met het citroensap, de blaadjes munt en de witte kaas in een keukenmachine en maal het tot een gladde dip. Breng het op smaak met peper en zout.
Stap 4: Spoel de kikkererwten goed af met koud water en voeg ze samen met de overgebleven erwten en de veldsla en roer hier voorzichtig de helft van de erwtendip.
Stap 5: Snijd een klein hoekje uit de gepofte zoete aardappel, zodat je de aardappel kunt vullen en snijd ze in kleine stukjes. Roer de zoete aardappelstukjes bij de erwtensalade.
Stap 6: Voeg nu ook de parmaham toe aan de salade, maar bewaar 4 plakken.
Stap 7: Vul elke zoete aardappel met de erwtensalade, de doperwtendip en een plak parmaham.

Share this Post

About the Author
Vleeschwaar

Vleeschwaar