Van Vleeschwaar

Bereidingstijd

45 minuten

Ingrediënten en benodigdheden

  • 750 gr varkensfricandeau
  • 40 gr boter
  • 100 gr ui gesnipperd
  • 1 eetl grove Limburgse mosterd
  • 2 blaadjes laurier
  • 2 takjes  tijm
  • 1 scheut droge witte wijn
  • 3 dl Brugse Zotte
  • 1 ½ plak ontbijtkoek
  • Zout, peper

Bereidingswijze

  1. Haal het vlees 30 min voor bereiding uit de koelkast.
  2. verhit de boter in de braadpan tot deze nog licht schuimig is en braadt de varkensfricandeau rondom aan in ca 2 min.
  3. Leg het vlees op een bord.
  4. Doe gesnipperde ui in de braadpan, fruit even op laag vuur 1 min. Blus af met witte wijn, Brugse zotte. Voeg mosterd laurier tijm en verkruimelde kruidkoek toe
  5. Breng aan de kook.
  6. Leg de varkensfricandeau in de saus en stoof ca 25 op laag vuur.
  7. Leg het vlees op een warm bord, dek af met plasticfolie. Laat 5 min rusten
  8. Kook de saus nog iets in en voeg zout en peper toe

Ovengroenten maken

    1. Verwarm oven op 175˚C
    2. Meng de groenten in een ovenschaal.
    3. Meng met de olijfolie.
    4. Plaats in de oven ca 25 min
    5. Breng op smaak met zout en peper.
    6. Bestrooi met grof gesneden peterselie