Van Vleeschwaar

Dit brunchbrood is gemaakt om te delen. Perfect dus voor op de brunchtafel op een feestelijke dag! Je maakt hem klaar in een half uurtje. Plaats hem daarna nog een half uur in de oven en je kunt ervan genieten. Ook voor kinderen is dit brunchbrood geschikt.

Bereidingstijd

Voorbereiding: 20 minuten
Baktijd: 30 minuten

Ingrediënten en benodigdheden

Ingrediënten voor 1 burger

  • Croissantdeeg voor 4 grote croissants
  • 7 eieren
  • 100 gram geraspte kaas
  • 12 plakken bacon
  • 2 bosuitjes
  • 1 el crème fraîche
  • 1 tl chilivlokken
  • Zout en peper

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en haal de bakplaat uit de oven.
  2. Rol het croissantdeeg uit en snijd het op de stippellijnen en snijd de plakjes vervolgens door de helft. 
  3. Bedek de bakplaat met bakpapier, en leg de plakjes deeg in een zonnetje met de punten naar buiten. Houd in het midden cirkeltje open en zorg dat het deeg wat overlapt.
  4. Kluts 6 eieren en roer deze met de crème fraîche, zout en peper los. 
  5. Verwarm daarna wat olie of boter in een pan. Voeg hier het eiermengsel aan toe. Blijf er voorzichtig doorheen roeren om een soort roerei te maken. 
  6. Bak ondertussen de plakjes spek in een andere pan. Haal ze uit de pan als ze bruin beginnen te kleuren. Laat ze uitlekken op wat keukenpapier.
  7. Snijd dan de bosui in ringetjes. 
  8. Leg het uitgelekte spek op de punten deeg. Verdeel het roerei over het middelste gedeelte van het deeg. Verdeel daaroverheen de bosui, chilivlokken en de geraspte kaas. Zorg dat de kaas op het deeg blijft, anders verbrand het in de oven. 
  9. Vouw vervolgens de deegpunten van buiten naar de binnenkant totdat je een krans hebt. 
  10. Bestrijk het deeg met het laatste losgeklopte ei (en voeg hier eventueel wat water aan toe). 
  11. Bak de krans 10 minuten in de oven op 180 graden. Bak de krans de laatste 20 minuten op 140 graden. Na in totaal 30 minuten in de oven is het brood goudbruin en gaar en klaar om opgegeten te worden. 

Het brood is het lekkerst als je hem direct vanuit de oven serveert. Eet smakelijk!

Bekijk onze andere recepten voor nog veel meer inspiratie!