Van Vleeschwaar

Het EK is in volle gang en onze leeuwen doen het erg goed! Dat betekent dat er minimaal nog een wedstrijd aan zit te komen en dus vinden wij het tijd voor een lekkere EK-burger! Maar dan wel een échte burger!

Wat heb je nodig voor 4 burgers?
  • 400 gram rundergehakt
  • 1 snee witbrood zonder korst
  • zout en peper
  • 1 eetlepel worcestersaus
  • 1 eetlepel tomatenketchup
  • 10 cl melk
  • 1 teentje knoflook

Doe alle bovenstaande ingrediënten in een kom. Was je handen goed en kneed alles tot één geheel. Verdeel vervolgens het gehaktmengsel in vier gelijke delen. Rol alle vier de delen tot de vorm van een gehaktbal en druk ze daarna plat tot een hamburger. Leg ze op een bord en zet ze even in de koelkast.

Wat heb je nodig voor de topping?
  • 4 hamburgerbroodjes met sesamzaad
  • 1 avocado (+ peper en zout)
  • 4 plakken bacon
  • 1 bol mozzarella

Snijd de mozzarella in 8 plakken. Prak de avocado in een bakje en breng op smaak met peper en zout. Snijd de hamburgerbroodjes open en leg ze een paar minuutjes op de grill of de barbecue. Zo worden de broodjes lekker knapperig.

Vervolgens gaan we de hamburgers bakken. Dit kan zowel in de pan als op de barbecue. Wij raden de barbecue zeker aan. Dit zorgt voor een nog betere smaak! Laat de plakken mozzarella op het eind nog even lekker smelten op de burgers. Wanneer deze nog even liggen te grillen, bak je de plakken bacon knapperig in een pan. Smeer vervolgens de geprakte avocado op de broodjes. Wanneer de burgers klaar zijn, kan je ze op de broodjes leggen en aftoppen met de bacon. Wij zeggen; klaar voor de volgende wedstrijd!

Zin in meer lekkere EK-recepten? Hier vind je 5 overheerlijke EK-hapjes! Of houd onze Instagrampagina in de gaten!