Van Vleeschwaar

Aankomende zondag speelt Nederland de eerste wedstrijd van het EK. Daar horen natuurlijk oranje hapjes bij! Hieronder vind je vijf recepten voor lekkere EK-hapjes met vleeswaren. Ben jij al klaar voor de wedstrijd?

Nachos met gebakken spekjes

Bij een voetbalwedstrijd hoort natuurlijk chips. En dan hebben wij het niet over zomaar chips. Wij gaan voor goed gevulde nachos! Kies voor tortilla chips met nacho-cheese smaak. Dat zorgt voor een leuke oranje sfeer. Mix vervolgens ongeveer 175 gram crème fraîche met 3 eetlepels chilisaus. Meng het crème fraîche mengsel met de chips in een ovenschaal. Bestrooi de nachos vervolgens met geraspte kaas en gerookte spekreepjes. Zet de schaal in de oven totdat de kaas gesmolten is en de spekjes knapperig zijn. En nu maar zorgen dat de schaal niet al leeg is voordat de wedstrijd begint!

Rookvlees met gekookt ei

Dit is een wat lichter hapje, maar net zo lekker! Het enige wat je nodig hebt zijn gekookte eieren en plakjes rookvlees. Snijd de gekookte eieren in vieren, zodat je mooie partjes krijgt. Wikkel om ieder partje een plakje rookvlees. Doe er vervolgens een saté-prikker in en je hapje is al klaar om te serveren!

Wraps met filet american

Om in de EK-sferen te blijven, hebben we nog een hapje met een bijpassende kleur. Stukjes wrap met filet american, rode ui en frisse augurk. Snijd de rode ui en augurk in kleine blokjes van ongeveer een halve centimeter. Besmeer de wraps met filet american en strooi de ui en de augurk over de wrap. Breng de wrap verder op smaak met wat zout en peper. Rol de wraps op en snijd deze in stukjes, zodat je ze als klein hapje kunt serveren op bijvoorbeeld een borrelplank.

Gegrilde abrikoos met roomkaas en rauwe ham

Wil je echt uitpakken tijdens de voetbalwedstrijd? Ga dan voor gegrilde abrikozen met roomkaas en rauwe ham. Het zoete van de abrikoos, het frisse van de roomkaas en het zoute van de ham is namelijk een combinatie waar je u tegen zegt! Kies de hoeveelheid abrikozen die je nodig hebt en halveer deze. Leg ze even op de barbeque of op de grill. Smeer ze vervolgens in met een halve eetlepel roomkaas en top ze af met een halve plak rauwe ham. Dat wordt smullen!

Boterhamworst met augurk

Een echte klassieker die natuurlijk niet mag ontbreken; boterhamworst met augurk! Een van de makkelijkste hapjes en eentje die het vaak erg goed doet op de ouderwetse borrelplank. Rol om iedere augurk een plakje boterhamworst en prik er vervolgens een saté-prikker in. Op zoek naar meer variatie? Wikkel de augurken dan eens in een plakje kipfilet of ham. Ook lekker!

Ben je op zoek naar meer inspiratie? Hier vind je al onze recepten of neem een kijkje op onze Facebookpagina of Instagramprofiel!