Van Vleeschwaar

Neem je kids mee op hun eerste culinaire tripje door de Aziatische keuken, gewoon in je eigen keuken natuurlijk. Smullen maar! 

Tripje naar Azië

Bereidingstijd

Bereiden: 45 minuten
Wachttijd: 30 minuten

Boodschappenlijst

Voor 8 crunchy koekjes

  • 100 gram cervelaatworst
  • 1 stengel lente-ui
  • 1 stengel citroengras
  •  1 eiwit
  •  2 eetlepels bloem
  •  3 takjes basilicum
  •  4 eetlepels kokosrasp
  •  Sap van 1 limoen
  •  Extra kokosrasp voor de buitenkant
  •  1 eiwit
  •  2 eetlepels bloem
  •  3 takjes basilicum
  •  4 eetlepels kokosrasp
  •  Sap van 1 limoen

Optioneel: Mocht dit recept niet voor of met kinderen gemaakt worden dan is het erg lekker om voor een intensere smaak de volgende ingrediënten nog toe te voegen:

  • 1 eetlepel groene curry pasta
  • 1 stengel lente-ui
  • 1 scheutje vissaus

Stappenplan

Stap 1: Snijd de lente-ui en de cervelaatworst op kleine stukjes en snijd het citroengras heel fijn.
Stap 2: Doe alle ingrediënten samen in een keukenmachine en maal het fijn. Zorg ervoor dat het niet te nat is. Anders kun je er nog wat extra kokosrasp bij doen.
Stap 3: Rol 8 balletjes van het mengsel en rol ze door een bakje met de extra kokosrasp zodat ze een mooi laagje krijgen, zet de balletjes 30 minuten in de koelkast zodat ze steviger worden.
Stap 4: Haal de balletjes uit de koelkast en druk ze een beetje plat, zoals een koekje.
Stap 5: Smelt een klontje kokosolie in een koekenpan, en bak de koekjes op middelhoog tot laag vuur aan beide kanten in 5 minuten gaar.
Stap 6: Serveer de koekjes op een stokje.

Stap 7: Even flink blazen en smullen maar!

aziatische-vleeskoekjes-aziatisch-vleeschwaar-recept-koken-kids

Share this Post

About the Author
Vleeschwaar

Vleeschwaar