Met crostini’s kun je natuurlijk eindeloos variëren. Sabine van Oh My Foodness licht dit keer haar favoriete crostini’s met bacon en frisse roomkaas uit. Smullen maar!
Crunchy bites
Bereidingstijd
Bereiden: 30 minuten
Boodschappenlijst
Voor 20 crostini’s
- 1 teentje knoflook
- 1½ theelepel knoflookpoeder
- 2 ciabatta afbak broden
- 2 bosuien
- 8 plakjes ontbijtspek (broodbeleg)
- 200 gram naturel roomkaas
- Bieslook
- Olijfolie
- Peper en zout
Stappenplan
Stap 1: Verwarm de grillstand van de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met een vel bakpapier.
Stap 2: Snijd de ciabatta’s in schuine plakjes. Schil het teentje knoflook en snijd deze doormidden.
Stap 3: Verdeel de plakjes brood over de bakplaat en wrijf de bovenkanten in met knoflook. Besprenkel de broodjes met olijfolie, peper en zout en grill ze 10 minuten in de oven tot ze goed knapperig zijn. Laat ze vervolgens afkoelen.
Stap 4: Verdeel de plakjes ontbijtspek over een bakplaat met bakpapier en grill deze plakjes in de oven tot ze goed knapperig zijn. Laat uitlekken op een vel keukenpapier en snijd vervolgens in kleine stukjes.
Stap 5: Hak de bosuitjes fijn en schep deze samen met het knoflookpoeder, peper en zout door de roomkaas.
Stap 6: Smeer de frisse roomkaas over de afgekoelde crostini’s en verdeel de uitgebakken bacon eroverheen. Bestrooi de crostini’s met fijngehakte bieslook en serveer direct.
Share this Post