Van Charlot Veenstra

Vleeschwaar recept vleeswaren Chinese kip wok Naomi van As

Niet mokken, maar wokken! Dit recept met kip en verse groente brengt je in de oosterse sferen. 

Vleeschwaar-Chinese_kip_uit_de_wok02 Naomi van As

Kung Fu Kipje

Boodschappenlijst

Voor 4 personen

  • 4 dikke plakken gegrilde kipfilet (vraag even aan de slager of bij de bediening in de supermarkt)
  • 2 stronken broccoli
  • 1 rode paprika
  • 1 bakje shiitake
  • Gember (stukje van ongeveer 5-5 cm)
  • 3 teentjes knoflook
  • Witte rijst
  • Oestersaus
  • Sojasaus
  • Olie

Stappenplan

Stap 1: Doe de rijst in de rijstkoker en zet deze aan
Stap 2: Snij de knoflookteentjes in dunne plakjes en fruit ze op een laag vuurtje in de olie totdat ze lichtbruin zijn (chips)
Stap 3: Zet ondertussen een grote pan water met wat zout op en verdeel de broccoli in roosjes, snijd de paprika in kleine reepjes, de shiitake in reepjes/blokjes (niet te klein), gember in 4 plakken (vervolgens 1 plak hiervan helemaal fijn snijden) en de kip ook in reepjes
Stap 4: Wanneer het water kookt, gooi dan de broccoli erin. Niet te lang laten koken, want de broccoli moet een lekkere bite houden. Is de broccoli klaar dan giet je het af en laat je het even rusten
Stap 5: Haal de knoflookchips uit de wok en maal ze fijn in een vijzel
Stap 6: Leg vervolgens de 3 plakjes gember in de wok en laat deze ongeveer 10 min. fruiten op een laag vuurtje
Stap 7: Gooi na 10 min. de fijngesneden gember erbij (let op; de fijngesneden gember mag niet bruin worden). Laat de fijngesneden gember even fruiten (+/- 1 min.)
Stap 8: Voeg al roerend een deel van de fijngemalen knoflookchips, een scheut sojasaus en een scheut oestersaus toe. Gebruik niet meteen teveel saus, er kan later altijd nog meer bij. Schep regelmatig om
Stap 4: Gooi na een minuutje de paprika erbij. Vervolgens voeg je de shiitake toe en de broccoli, de rest van de gemalen knoflookchips en nog een scheutje soja- en oestersaus toe. Als laatste de gesneden kip toevoegen. Goed omscheppen, even proeven of het goed smaakt en klaar!

Share this Post

About the Author

Charlot Veenstra