Van Naomi van As

Vleeschwaar recept vleeswaren Chinese kip wok Naomi van As

Niet mokken, maar wokken! Dit recept met kip en verse groente brengt je in de oosterse sferen. 

Vleeschwaar-Chinese_kip_uit_de_wok02 Naomi van As

Kung Fu Kipje

Boodschappenlijst

Voor 4 personen

  • 4 dikke plakken gegrilde kipfilet (vraag even aan de slager of bij de bediening in de supermarkt)
  • 2 stronken broccoli
  • 1 rode paprika
  • 1 bakje shiitake
  • Gember (stukje van ongeveer 5-5 cm)
  • 3 teentjes knoflook
  • Witte rijst
  • Oestersaus
  • Sojasaus
  • Olie

Stappenplan

Stap 1: Doe de rijst in de rijstkoker en zet deze aan
Stap 2: Snij de knoflookteentjes in dunne plakjes en fruit ze op een laag vuurtje in de olie totdat ze lichtbruin zijn (chips)
Stap 3: Zet ondertussen een grote pan water met wat zout op en verdeel de broccoli in roosjes, snijd de paprika in kleine reepjes, de shiitake in reepjes/blokjes (niet te klein), gember in 4 plakken (vervolgens 1 plak hiervan helemaal fijn snijden) en de kip ook in reepjes
Stap 4: Wanneer het water kookt, gooi dan de broccoli erin. Niet te lang laten koken, want de broccoli moet een lekkere bite houden. Is de broccoli klaar dan giet je het af en laat je het even rusten
Stap 5: Haal de knoflookchips uit de wok en maal ze fijn in een vijzel
Stap 6: Leg vervolgens de 3 plakjes gember in de wok en laat deze ongeveer 10 min. fruiten op een laag vuurtje
Stap 7: Gooi na 10 min. de fijngesneden gember erbij (let op; de fijngesneden gember mag niet bruin worden). Laat de fijngesneden gember even fruiten (+/- 1 min.)
Stap 8: Voeg al roerend een deel van de fijngemalen knoflookchips, een scheut sojasaus en een scheut oestersaus toe. Gebruik niet meteen teveel saus, er kan later altijd nog meer bij. Schep regelmatig om
Stap 4: Gooi na een minuutje de paprika erbij. Vervolgens voeg je de shiitake toe en de broccoli, de rest van de gemalen knoflookchips en nog een scheutje soja- en oestersaus toe. Als laatste de gesneden kip toevoegen. Goed omscheppen, even proeven of het goed smaakt en klaar!

Share this Post

About the Author
Naomi van As

Naomi van As

IMG_8270Hockeyster van het Nederlands elftal Naomi van As is als topsportster veel met gezonde voeding bezig, maar vergeet ook zeker niet te genieten. Ze heeft aan den lijve ondervonden dat fysieke prestaties achteruit hollen als ze niet voldoende goede voedingsstoffen binnenkrijgt. Geen speciaal dieet, maar wel veel gezonde verse voedingsmiddelen om reserves na het trainen weer aan te vullen.Favorieten“Kipfilet staat bovenaan mijn lijstje, ik heb het eigenlijk altijd wel in huis en eet het echt veel. Het is mager en er zitten eiwitten in. Als ik mezelf een keertje wil verwennen eet ik graag mortadella,  rauwe ham, gebraden gehakt of Berliner leverworst.”
Mmmm“Speltbrood met kipfilet, avocado en komkommer of salade met Serranoham, asperges en ei.”
Hoe “Ik vind vleeswaren heerlijk op brood of cracker, maar gebruik ze ook graag in een salade of hoofdgerecht.”
Memoires“Tot op de middelbare school kreeg ik van mijn moeder brood mee met salami of Berliner leverworst. Superlekker, maar van de salami stonk mijn hele tas en dat vond ik als puber niet heel cool.”
Motto:Ik kijk zelf niet heel veel vooruit, maar geniet vooral zo veel mogelijk van het hier en nu! Pluk de dag dus.”
Tip“Zelf koop ik vleeswaren het liefst biologisch, daarvoor hoef je niet trouwens niet per se naar de slager want in de meeste supermarkten vind je ook biologische vleeswaren in het vers schap of bij de bediening.”
Niet missenNaomi heeft een wekelijkse column in de vorm van een fotodagboek in het tijdschrift Flair.
Kijk voor meer informatie op mijn Facebook