Van Charlot Veenstra

Een heerlijk licht en zomers gerecht waarin de pure smaken van Italië met net zoveel perfectie samenkomen als bij een Italiaanse aria. Dit gerecht is bovendien onwijs makkelijk klaar te maken én het is een gegarandeerd succes op de dinertafel!

Vleeschwaar vleeswaren recept carpaccio parmaham gegrilde asperges

Gegrilde asperges op een bedje van parmaham

Bereidingstijd

10-20 minuten

Boodschappenlijst

voor 4 personen

  • Zakje rucola (75 gram)
  • Zongedroogde tomaatjes
  • Parmezaanse kaas snippers
  • Geroosterde pijnboompitten
  • 16 plakken Parmaham
  • 250 gram groene aspergepunten

Dressing:

  • 1 el balsamico azijn
  • 3 el olijfolie
  • 1 el groene olijven tapenade
  • peper en zout

Stappenplan

Stap 1: Voeg in een kommetje de ingrediënten voor de dressing samen en zet deze apart.
Stap 2: Versnipper de Parmaham over de borden en doe hetzelfde voor de rucola.
Stap 3: Grill de aspergepunten ongeveer 5 tot 10 minuten en verdeel ze over de borden.
Stap 4: Garneer de borden vervolgens met de zongedroogde tomaatjes, geroosterde pijnboompitten en Parmezaanse kaas snippers.
Stap 5: Top de borden af met een lepel wat dressing.
Stap 6: Serveer de salade met een versgebakken stuk ciabatta.
Stap 7: Buon appetito!

Share this Post

About the Author

Charlot Veenstra