Van Charlot Veenstra

vleeschwaar-lardo-spek-recept

Bruchschetta’s zijn een heerlijk aperitief voor een maaltijd of lekker als tussendoortje.  

vleeschwaar-lardo-spek-recept

Chique eenvoud

Boodschappenlijst

Voor 4 personen

  • 4 flinke boterhammen
  • 1 venkel
  • 1 citroen – rasp en sap
  • zout en zwarte peper
  • 12 dunne plakken vet spek (liefst op Italiaanse manier gezouten en gekruid en dus niet gerookt)
  • Parmezaan met een dun-schiller geschaafd
  • Knoflook

Stappenplan

Er gaat weinig boven de combi gegrild zuurdesem met smeltend vet spek erop. Deze variant zorgt ook nog voor een frisse touch en iets minder eendimensionaal zwaar en vet.

Stap 1: Zoek naar goed, liefst zuurdesem, brood
Stap 2: Snij de venkel op een mandoline of snijmachine flinterdun en besprenkel met zout, peper, citroen rasp, sap en olijfolie.
Stap 3: Vraag de slager om 12 dunne plakken gezouten vet spek (wij hebben van boerderij de Panhof)
Stap 4: Leg de plakken op warm, met knoflook ingewreven, brood
Stap 5: Dan de venkelsalade in een lekkere laag over het brood smeren en bestrooi de toast met flink wat Parmezaan.

Share this Post

About the Author

Charlot Veenstra