Borrelplanken zijn helemaal in. Of het nu voor een verjaardagsfeestje is of een borrel in het weekend, een goed gevulde plank mag niet ontbreken. Het is helemaal niet ingewikkeld! Maar wat leg je erop? Een goede borrelplank biedt een balans van smaken en texturen. Hier is een lijst met ingrediënten die je kunt gebruiken:
Vleeswaren:
- Prosciutto
- Chorizo
- Salami
- Rosbief
- Coppa ham
- Serrano ham
- Parmaham
- Pastrami
- Pancetta
- Filet americain
Kaas:
- Manchego
- Brie
- Gorgonzola
- Camembert
- Jonge geitenkaas
- Oude kaas
- Mozzarella
- Cheddar
- Taleggio
- Pecorino
Brood en crackers:
- Stokbrood
- Crostini
- Knäckebröd
- Zadencrackers
- Grissini
- Ciabatta
Fruit:
- Druiven
- Meloen
- Vijgen (vers of gedroogd)
- Aardbeien
- Appelplakjes
- Peerplakjes
- Frambozen
Noten en zaden:
- Amandelen
- Walnoten
- Pistachenoten
- Pecannoten
- Geroosterde pompoenpitten
Olijven en pickles:
- Groene olijven
- Zwarte olijven
- Kappertjes
- Augurken
- Cornichons
Dips en smeersels:
- Hummus
- Truffelmayonaise
- Aioli
- Pesto
- Tapenade (olijven of zongedroogde tomaten)
- Mosterd
Zoetigheden:
- Honing
- Vijgenjam
- Vijgencompote
- Kweeperengelei
- Gedroogde abrikozen
Groenten:
- Cherry tomaten
- Gegrilde paprika’s
- Komkommerplakjes
- Wortelreepjes
- Rucola
Met deze uitgebreide lijst kun je gemakkelijk variëren en steeds weer een verrassende borrelplank samenstellen!
Op zoek naar meer inspiratie? Lees hier hoe je jouw ideale borrelplank samenstelt.