Van Vleeschwaar

Borrelplanken zijn helemaal in. Of het nu voor een verjaardagsfeestje is of een borrel in het weekend, een goed gevulde plank mag niet ontbreken. Het is helemaal niet ingewikkeld! Maar wat leg je erop? Een goede borrelplank biedt een balans van smaken en texturen. Hier is een lijst met ingrediënten die je kunt gebruiken:

Vleeswaren:

  • Prosciutto
  • Chorizo
  • Salami
  • Rosbief
  • Coppa ham
  • Serrano ham
  • Parmaham
  • Pastrami
  • Pancetta
  • Filet americain

Kaas:

  • Manchego
  • Brie
  • Gorgonzola
  • Camembert
  • Jonge geitenkaas
  • Oude kaas
  • Mozzarella
  • Cheddar
  • Taleggio
  • Pecorino

Brood en crackers:

  • Stokbrood
  • Crostini
  • Knäckebröd
  • Zadencrackers
  • Grissini
  • Ciabatta

Fruit:

  • Druiven
  • Meloen
  • Vijgen (vers of gedroogd)
  • Aardbeien
  • Appelplakjes
  • Peerplakjes
  • Frambozen

Noten en zaden:

  • Amandelen
  • Walnoten
  • Pistachenoten
  • Pecannoten
  • Geroosterde pompoenpitten

Olijven en pickles:

  • Groene olijven
  • Zwarte olijven
  • Kappertjes
  • Augurken
  • Cornichons

Dips en smeersels:

  • Hummus
  • Truffelmayonaise
  • Aioli
  • Pesto
  • Tapenade (olijven of zongedroogde tomaten)
  • Mosterd

Zoetigheden:

  • Honing
  • Vijgenjam
  • Vijgencompote
  • Kweeperengelei
  • Gedroogde abrikozen

Groenten:

  • Cherry tomaten
  • Gegrilde paprika’s
  • Komkommerplakjes
  • Wortelreepjes
  • Rucola

Met deze uitgebreide lijst kun je gemakkelijk variëren en steeds weer een verrassende borrelplank samenstellen!

Op zoek naar meer inspiratie? Lees hier hoe je jouw ideale borrelplank samenstelt.