Elke maand zetten we een parel onder de Nederlandse vleeswaren in de schijnwerpers. Dit keer vertellen wij je meer over ambachtelijke speenham.
Ambachtelijke speenham
Wat zit er in
- Speenham wordt gemaakt van de achterham van een jong varkentje.
Hoe wordt het gemaakt
- Als eerste wordt de ham geïnjecteerd met een geheime mix van kruiden en specerijen.
- Vervolgens wordt de ham heel licht en langzaam gemasseerd waardoor de smaakstoffen goed worden opgenomen.
- Na het rusten wordt de ham heel licht gerookt en kort gebraden en met zorg verpakt met zilverpapier.
- Op deze manier is de ham een heerlijk culinaire smaakparel die een eyecatcher is tijdens iedere feestelijke maaltijd.
Over de specialist
Pauli B.V vertelde ons alles uit over ambachtelijke speenham. Pauli is een ware hammenspecialist uit het Zuiden van het land. Traditionele regionale invloeden kenmerken al ruim 70 jaar hun producten. Kwaliteit en ambacht gaan hier hand in hand, en komt tot uiting in mooie en in het oog springende producten. Pauli heeft bewust gekozen om (bijna) alleen gekookte hammen te maken waardoor ze zich met recht dé hammenspecialist mag noemen.
Share this Post