Van Vleeschwaar

Het is weer tijd voor een nieuwe hamvraag. Of beter gezegd een salami vraag… Weet jij namelijk wat het verschil is tussen salami en cervelaat? Zoek niet verder, je leest het hier!

Vleeschwaar vleeswaren verschil tussen salami en cervelaat

In een ver verleden dienden de benamingen salami, cervelaat, snijworst en boerenmetworst als een kwaliteitsaanduiding. Salami bevatte dan het meeste vlees en het minste vet, terwijl de boerenmetworst het meeste vet had en het minste vlees. De cervelaat en snijworst schommelden daar een beetje tussenin. Tegenwoordig zijn deze kwaliteitsaanduidingen een beetje losgelaten.

Enfin, genoeg over de worsten van vroeger. Wat is nou het verschil tussen de hedendaagse salami en cervelaat? Wel, dat is het verschil in de kwaliteit van je adem na het eten van de lekkere worstjes. Aan salami wordt namelijk altijd knoflook toegevoegd, terwijl cervelaat enkel gekruid wordt met peper en zout. Dit is het voornaamste verschil tussen de zo gelijk ogende worsten.

Kun jij met je ogen dicht het verschil proeven? Laat het ons weten op Facebook!