Van Smulweb

Vleeschwaar recept vleeswaren Rucola stamppot rookvlees runderrookvlees Smulweb

Het is weer stamppot tijd! Voor wie even geen zin heeft in de welbekende rookworst en andijvie hier een versie die we oprecht chic mogen noemen, maar onwijs simpel is om te maken.

Vleeschwaar recept vleeswaren Rucola stamppot rookvlees runderrookvlees Smulweb

Chique stamppot

Bereidingstijd

30 minuten

Boodschappenlijst

voor 4 personen

  • 1300 gram kruimige aardappelen
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1,5 dl halfvolle melk
  • 1 zak rucola (75 gram)
  • 150 gram cherrytomaatjes
  • 150 gram runderrookvlees

Stappenplan

Stap 1: Schil de aardappelen en snijd ze in stukken, snijd de rui in halve ringen en hak de knoflook fijn.
Stap 2: Kook de aardappelen in water met zout in 15 minuten gaar en verhit ondertussen in een hapjespan de olie en fruit daarin de ui met de knoflook 5 minuutjes achtjes onder te kleuren.  Schenk de meld bij het uienmengsel en breng aan de kook.
Stap 3: Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Hak de rucola grof en snijd het rookvlees in reepjes.
Stap 4: Schep in gedeeltes het uienmengsel door de aardappelen tot je een smeuïge stamppot hebt. Voeg vervolgens de rucola, tomaatjes en het rookvlees toe.
Stap 5: voeg voor een extra smeuïge stamppot nog een scheutje olijfolie toe en breng het geheel op smaak met zout en peper.
Stap 6: Smikkelen!

Share this Post

About the Author
Smulweb

Smulweb

Op dit inspiratieplatform voor food-lovers vind je elke dag nieuwe inspiratie voor je dagelijkse maaltijd, etentjes met vrienden of de lekkerste taarten.

Maak een eigen pagina aan en bewaar daar je favoriete recepten en deel ze met vrienden of familie. Zoek recepten op ingrediënt, kies recepten uit talloze categorieën, laat je inspireren door vragen, expertise of recepten van andere bezoekers of deel zelf.

Onder ‘Wiki’ lees en leer je alles over voedingsmiddelen, kruiden en seizoensgroenten. Lekker koken en genieten van pure en verse ingrediënten is iets wat we weer vaker thuis doen. Mede door de vele inspirerende kookprogramma’s op televisie en omdat we niet altijd wekelijks uit eten willen of kunnen. Internet maakt het heel easy en toegankelijk om inspiratie op te doen en met elkaar te delen en Smulweb is daarvoor de perfecte online hotspot.

Niet missen
Smult is hét kooktijdschrift van Smulweb met daarin altijd ruim 60 maakbare recepten van de lekkerste cheesecake tot aan een verrassende risotto. Alles staat stap voor stap uitgelegd. Smult staat vol tips en recepten van top- en thuiskoks en geeft antwoord op brandende kookvragen, allemaal in een fris inspirerend hip jasje.
Voor meer informatie en een preview ga naar www.smult.nl

kijk voor meer informatie en recepten
http://www.smulweb.nl/