Van Charlot Veenstra

Aardappelgratin wordt vaak geserveerd als bijgerecht maar dit recept voor zoete aardappelgratin met chorizo bewijst dat dit gerecht ook de ster van de maaltijd kan zijn. Serveer met een lekker stukje vlees of vis, of maak er een frisse salade bij. Zo maak je van een simpele maaltijd toch iets speciaals.

recepten chorizoVoor 4 personen heb je nodig:

  • 800 gram zoete aardappels
  • 200 gram paddestoelen
  • 225 gram chorizo
  • 500 ml slagroom
  • 200 gram geraspte belegen kaas
  • 3 tenen knoflook
  • Peper en zout
  • Olijfolie
  • Handje rucola

chorizo aardappel recept

Stappenplan:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Vet een ovenschaal in met boter  (ongeveer 30 x 20 cm)
  3. Pureer de knoflook en breng dit met de room aan de kook in een steelpannetje. Haal van het vuur en breng op smaak met peper en zout.
  4. Snijd de zoete aardappel en champignons in dunne plakken.
  5. Snijd de chorizo in blokjes
  6. Bekleed de bodem van de ovenschaal met een laagje zoete aardappel plakken, giet hier wat room over en bestrooi dit met geraspte kaas, blokjes chorizo en plakjes paddestoel.
  7. Herhaal stap 6 tot de ingrediënten op zijn. Eindig met een laagje room en kaas
  8. Zet de schaal bedekt met aluminiumfolie 35 minuten in de oven.
  9. Haal de folie eraf en bak nog 20 minuten
  10. Garneer de gratin met rucola en olijfolie

Klaar om te serveren!

Bekijk het volledige recept op de website van uit Paulines keuken.