Start je dag gewoon eens lekker met een guilty pleasure:
deze wentelteefjes met gekarameliseerde rauwe ham bijvoorbeeld!
Good morning!
Bereidingstijd
Bereiden: 10 minuten
Wachttijd: 15 minuten (oven)
Boodschappenlijst
voor 2 personen
- 100 gram rauwe ham
- 2 eetlepels stroop
- 2 eetlepels basterdsuiker
- 4 volkoren boterhammen
- 200 ml melk
- 2 eieren
- 3 theelepels kaneel
- 75 gram bosbessen
- 1 theelepel honing
- 1 eetlepel citroensap
- 1 zakje vanillesuiker
Stappenplan
Stap 1: Meng de stroop met de basterdsuiker en 1 theelepel kaneel in een kommetje.
Stap 2: Meng de bosbessen met de honing en de citroensap.
Stap 3: Plaats een vel bakpapier op een bakplaat en leg de plakken rauwe ham op een helft van de bakplaat. Leg de bosbessen op de andere helft van de bakplaat.
Stap 4: Smeer de plakken rauwe ham met behulp van een kwastje in met het stroopmengsel, plaats de bakplaat in de oven voor 10-15 minuten, totdat de rauwe ham gekarameliseerd is en de bosbessen geroosterd zijn.
Stap 5: Meng ondertussen de melk, de eieren, de vanillesuiker en de kaneel in een diep bord.
Stap 6: Haal de boterhammen een voor een door het eiermengsel, laat ze er even in liggen, zodat ze het goed op kunnen nemen.
Stap 7: Smelt een klontje roomboter in een pan en bak de wentelteefjes in enkele minuten gaar.
Stap 8: Snijd de wentelteefjes diagonaal doormidden en serveer elk wentelteefje met een plak gekarameliseerde rauwe ham en wat geroosterde bosbessen eroverheen.
Share this Post