Van Vleeschwaar

Bereidingstijd

80 minuten

Ingrediënten en benodigdheden

  • 1 kilo varkensfricandeau
  • 50 g boter (zachte, gezouten)
  • 3 eetlepels kruiden (verse, fijngehakt)
  • 100 g katenspek
  • 1½ dl witbier
  • snufje peper

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Roer de boter met de kruiden en peper naar smaak door elkaar.
  3. Leg het vlees in een ovenschaal en bestrijk het met de kruidenboter. Leg de plakjes katenspek erop en druk het goed aan.
  4. Schuif de ovenschaal in het midden van de oven en braad het vlees in ± 50 minuten gaar. Schep elke 10 minuten braadboter over de fricandeau.
  5. Neem het vlees uit de schaal en laat het afgedekt met aluminiumfolie 10 minuten in de uitgeschakelde oven rusten.
  6. Roer het aanbaksel uit de schaal los met bier en schenk de braadboter door een zeefje in een steelpan. Laat de jus kort doorkoken.
  7. Snijd het vlees in plakken en serveer het met de jus.