Van Charlot Veenstra

pantosti

Af en toe gaat er niets boven een ouderwets goede pantosti voor de lunch. Wij hebben een tip voor je om thuis zelf een perfecte, krokante pan tosti te bereiden. Bak de tosti  in mayonaise inplaats van in boter of olijfolie. Dit zorgt ervoor dat je op hoger vuur kan bakken zodat de tosti nog knapperiger wordt.

pantostiProbeer het eens uit met dit recept van Hugo Kennis en Perry de Man; de Reuben tosti. Wat je nodig hebt voor 2 personen:

  • 150 gram zuurkool
  • 75 gram belegen kaas
  • 2 zoetzure augurken
  • 1 eetlepel geraspte mierikswortel
  • 2-3 eetlepels mayonaise
  • 4 boterhammen
  • 200 gram dungesneden pekelvlees of pastrami

Stappenplan:

  • Meng de mierikswortel met mayonaise
  • Beleg 2 boterhammen met de kaas, pekelvlees, mierikswortelmayo en zuurkool en dek af met de overige boterhammen
  • Besmeer de boterham aan 1 kant met mayonaise en leg de tosti in de pan
  • Besmeer tijdens het bakken van de tosti de andere kant met mayonaise voor je hem omdraait

Het volledige recept voor de ultieme pantosti is te vinden op de website van 24 Kitchen. Voor een nog uitgebreidere lunch serveren ze hier een romige zoete aardappelsoep bij.