Van Charlot Veenstra

Bij stamppot denk je misschien meteen aan de winter maar ook nu is het heerlijk om deze Hollandse pot op tafel te zetten. Dit keer maken we de snijbieten stamppot van Hugo met boerenkaas en spekjes. Extra tip van ons: kies er voor om de spek te vervangen door parmaham, dit combineert heerlijk met de snijbiet.

hugo kennis stamppot

 

Wat heb je nodig voor 4 personen:

  • 1 kg kruimige aardappels
  • 8 plakken parmaham (of spek)
  • 600 g snijbiet
  • 150 g belegen boerenkaas
  • 200 ml melk
  • 50 g roomboter
  • 1 el grove Zaanse mosterd
  • Zout en peper
  • 1 friszure appel  

Stappenplan:

  • Schil en kook de aardappelen (20 minuten)
  • Stamp de aardappelen met de boter en melk in een pan
  • Bak de parmaham of spek in een pan
  • Bak de snijbiet mee met de ham of spek
  • Voeg de snijbiet, parmaham of spek, kaas, een eetlepel mosterd en rabarber bij de aardappelen en roer dit dit goed door
  • Voeg als laatst de appel in blokjes toe voor wat frisheid

Klik hier voor een uitgebreidere uitleg van het recept en leer hoe je zelf tafelzuur kan maken.