Van Vleeschwaar

Deborah van Samen Bourgondisch maakt ons weer blij met een heerlijke zomerse salade. Deze zonnige salade  met rauwe ham, groene asperges, granaatappelpitjes en feta is kleurrijk, licht maar toch vullend!

Vleeschwaar recept salade groene asperges coburger ham vleeswaren

Zomer op je bord

Bereidingstijd

Bereiden: 15 minuten

Boodschappenlijst

Voor vier personen

  • 1 knoflookteen
  • 1 lente-ui
  • 1 eetlepel verse basilicum
  • 3 eetlepels granaatappelpitjes
  • 50 gram feta
  • 60 gram rauwe ham
  • 100 gram sla naar keuze
  • 250 gram groene asperges
  • Geroosterde pijnboompitjes
  • Extra vergine olie
  • Scheutje azijn (je kunt ook balsamico gebruiken)

Stappenplan

Stap 1: Ontdoe de groene asperges van het houtige uiteinde. Roerbak ze in de pan met wat olie, peper en zout en voeg de stukjes knoflook toe.
Stap 2: Haal ondertussen de pitten uit de granaatappel. Snijd hem doormidden (pas op voor je kleren!) en haal de pitten er met je handen uit.
Stap 3: Was de sla en doe deze in de kom. Voeg de fijn gesneden lente-ui en basilicum er aan toe, gevolgd door de geroosterde pijnboompitten en de granaatappelpitjes. Brokkel vervolgens wat feta over de salade.
Stap 4: Mix de olie, azijn, peper en zout en meng deze dressing met de salade. Top de salade af met de rauwe ham en de geroerbakte asperges.
Stap 5: Geniet van deze zonnige salade!

Share this Post

About the Author
Vleeschwaar

Vleeschwaar