Van Vleeschwaar

Een gezonde maaltijd met deze frisse salade met gekruide kip, baby spinazie, granaatappel en een heerlijke vinaigrette. Makkelijk te maken en vol van smaak. Probeer het nu zelf! 

Bereidingstijd

Bereiden: 30 minuten

Ingrediënten en benodigheden

Ingrediënten voor de kip

  • 500 gram kipfilet
  • 1 eetlepel extra vergine olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel vers gesneden rozemarijn
  • 1 eetlepel vers gesneden salie
  • zout en peper

Ingrediënten voor de vinaigrette

  • 60 ml olijfolie extra vergine
  • 20 ml eetlepels balsamicoazijn
  • 1 theelepel milde mosterd
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • zout en peper

Ingrediënten voor de salade

  • 250 gram verse baby spinazie (gewassen)
  • 125 gram granaatappelpitten 

Bereidingswijze

Recept salade kipfilet, baby spinazie en granaatappel: 

  1. Meng de olijfolie, citroensap, kruiden en zout en peper (op smaak) en voeg de kipfilet toe. Laat dit minstens 30 minuten in de koelkast marineren. 
  2. Grill de gemarineerde kipfilet vervolgens in de grillpan (ongeveer 8 minuten per kant, of tot de kipfilet een kerntemperatuur heeft van 72°C. 
  3. Laat het even afkoelen en snijd er mooie plakken van.
  4. Om de vinaigrette te maken mix je alle ingrediënten goed door elkaar in een schaaltje. 
  5. Plaats de spinazie in een kom en top het af met de granaatappelpitten en gesneden kipfilet. Giet de vinaigrette er vervolgens over en hussel de salade even tot alles mooi gecoat is.
  6. Klaar om op te dienen! Smakelijk!

In een creatieve bui maar geen inspiratie? Vergeet dan niet om onze recepten te bekijken!