Van Vleeschwaar

Je kent het wel: honger, weinig tijd, zin in iets écht lekkers. Deze pasta is het antwoord. Smeuïg door de room, hartig door de salami en nét fris genoeg door de courgette. Binnen 20 minuten op tafel. Sneller dan je bezorger.

Bereidingstijd

20 minuten

Ingrediënten en benodigdheden (2 personen)

  • 200 g pasta (bijv. penne, fusilli of tagliatelle)
  • 100 g salami (in blokjes of reepjes gesneden)
  • 1 courgette (in halve plakjes)
  • 1 kleine ui (gesnipperd)
  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 150 ml kookroom
  • 50 g Parmezaanse kaas (geraspt)
  • Handje champignons
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Zwarte peper en eventueel chilivlokken
  • Verse basilicum of peterselie (optioneel)

Bereidingswijze

    1. Breng een pan water met zout aan de kook en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, maar bewaar een klein kopje van het kookvocht.
    2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan. Bak de salami op middelhoog vuur 3–4 minuten tot deze licht krokant is en vet begint los te laten. Haal uit de pan en zet apart.
    3. In hetzelfde vet fruit je de ui, de champignons en knoflook 2 minuten aan. Voeg de courgette toe en bak 5–7 minuten tot ze zacht zijn en licht goudbruin.
    4. Giet de kookroom in de pan en voeg de geraspte Parmezaan toe. Roer goed door en laat 2 minuten zachtjes pruttelen tot het een romige saus is. Voeg eventueel een scheutje van het pastawater toe als het te dik is.
    5. Doe de salami weer terug in de pan en voeg de gekookte pasta toe. Meng alles goed door elkaar. Breng op smaak met zwarte peper (en eventueel een snufje chilivlokken).
    6. Schep de pasta op borden en garneer met extra Parmezaanse kaas en verse kruiden.