Geef een andere twist aan boterhamworst met dit romige lasagnepotje!
Het is pasta-tijd!
Bereidingstijd
Bereiden: 30 minuten
Wachttijd: 10-15 minuten (oven)
Boodschappenlijst
voor 4 personen
- 300 gram boterhamworst
- 150 gram bacon
- 1 aubergine
- 250 gram geraspte jonge kaas
- 1 ui
- 4 handen spinazie
- 2 tenen knoflook
- 3o gram bloem
- 25 gram roomboter
- 300 ml melk
- 300 ml tomatensaus
Stappenplan
Stap 1: Smelt de roomboter op laag vuur in een steelpannetje. Zorg dat het niet bruin wordt. Als het gesmolten is kun je de bloem toevoegen, roer totdat het kruimig wordt. Voeg dan beetje bij beetje de melk toe, en roer met een garde tot een romige bechamelsaus. Voeg op het laatst een handje geraspte kaas toe, zodat het een romige kaassaus wordt.
Stap 2: Snijd de aubergine (met behulp van een mandoline) in dunne plakken. Grill de plakken in een grillpan.
Stap 3: Snijd de ui in kleine stukjes. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui, voeg na enkele minuten de knoflook en de tomatensaus. Voeg tot slot de spinazie toe, wanneer deze begint te slinken kun je de pan van het vuur halen.
Stap 4: Vet de ovenschaaltjes in met olijfolie. Vul de schaaltjes eerst met een laagje tomatensaus, volg met een aantal plakken boterhamworst, daarna een dikke laag romige kaassaus, dan de gegrilde aubergine, volg met een laagje tomatensaus en nog een laag boterhamworst. Sluit af met een laag geraspte jonge kaas. Zet de schaaltjes 10- 15 minuten in de oven.
Stap 5: Leg de plakken bacon op een bakpapiertje bij de lasagnepotjes in de oven, en bak ze in 10 minuten knapperig. Serveer de romige lasagnepotjes met de knapperige baconchips. Je kunt het natuurlijk ook in een grote ovenschaal doen.
Share this Post