Sabine van Oh My Foodness is dol op een lekkere risotto met met flink wat Parmezaanse kaas, maar voor een risotto met droge worst mag je haar écht wakker maken.
Risotto met een pittige bite
Bereidingstijd
30 minuten
Boodschappenlijst
Voor 2 personen
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 50 milliliter witte wijn
- 150 gram pittige droge worst
- 150 gram kastanjechampignons
- 200 gram risottorijst
- 750 milliliter groentebouillon
- Parmezaanse kaas
- olijfolie
Stappenplan
Stap 1: Snijd de droge worst in blokjes en de champignons in plakjes. Hak vervolgens de knoflook fijn en snipper de ui.
Stap 2: Verwarm de groentebouillon tegen het kookpunt aan, en laat deze op een laag vuurtje staan op het fornuis.
Stap 3: Verhit een flinke eetlepel olijfolie in een hapjespan en fruit hierin de knoflook en de ui.
Stap 4: Voeg de pittige worst en kastanjechampignons toe en bak dit mee tot ze bruin kleuren.
Stap 5: Doe de risottorijst in de pan en bak het geheel op middelhoog vuur tot de rijstkorrels glazig worden.
Stap 6: Voeg de wijn bij de rijst en laat deze grotendeels verdampen
Stap 7: Doe beetje bij beetje de bouillon bij de rijst. Wacht voor iedere toevoeging tot het grootste deel van de bouillon is opgenomen.
Stap 8: Rasp als de risotto klaar is de Parmezaanse kaas over de risotto.
Stap 9: Tast toe!
Share this Post