Van Charlot Veenstra

Dit recept voor quiche met ham en doperwten doet het goed bij jong en oud. Lekker voor de lunch of serveer deze hartige taart met een frisse salade voor diner. Voor 4 personen heb je nodig:

  • 375 gram  deeg voor hartige taart (kant- en klaar)
  • 150 gram ham in blokjes
  • 150 gram (ontdooide) doperwten
  • 3 eieren
  • 150 ml slagroom
  • 1 eetlepel dijon mosterd
  • 35 gram Parrano Rasp Originale
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Verse peterselie
  • Peper en zout

quiche miljuschka vleeschwaar

Stappenplan:

  • Verwarm de oven voor op 200˚C
  • Bekleed een taartvorm (het liefste voor een vlaai) van 20 cm met het deeg
  • Prik de bodem in met een vork
  • Zet de taartvorm met het deeg 15 minuten in de koelkast
  • Bekleed de vorm met bakpapier, vul dit met bakbonen of gedroogde peulvruchten en bak het deeg voor 12 minuten.
  • Meng de eieren, room en mosterd.
  • Mix de geraspte kaas, de doperwten en de peterselie erdoor.
  • Voeg naar smaak peper en zout naar smaak toe.
  • Verdeel de hamblokjes over de bodem  en giet hier het eimengsel overheen.
  • Bak de quiche ongeveer 45-50 minuten goudbruin.

Eetsmakelijk! Het volledige recept, met tips voor een frisse salade als bijgerecht, is te vinden op de website van Miljuschka.